,hipofiz bezi 5 hasarlı - hastaların yüzde 10işlem sırasında . Makroadenomlarda denilen hipofiz tümörleri kaldırmaya çalışırken bu en sık oluşur . Bu hasar oluştuğunda, hasta hormon replasman tedavisi gerekebilir . Ikamehormonlar testosteron , kortizon , östrojen veya tiroid hormonu içerebilir. Bu hasar , aşırı susama ve idrara çıkma yol açabilir .
Kaçak
hastalarının küçük bir sayıda Spinal Akışkan bir omurilik sıvısı sızıntısı karşılaşabilirsiniz . , Bir tümör spinal sıvıdan ince bir zar ile ayrılır , bu sızıntı ortaya çıkabilir. Bu komplikasyon Transsfenoidal ameliyat sırasında önlemek için hemen hemen her zaman mümkün değildir .
Menenjit
omurilik sıvısı sızıntısı onlar hemen tedavi edilmezse daha ileri bir komplikasyonlara neden olabilir . Dahası komplikasyonlar menenjit sayılabilir. Menenjitomurga ve omurilik sıvısı çok ciddi bir enfeksiyondur . Bu komplikasyon oluşursa , ikinci bir ameliyatkaçak yama gerekli olabilir .
Kartoit Arter Hasar
Transsfenoidal ameliyatı geçiren kişiler kartoit yaşayan çok küçük bir risk var arter hasar . Bu arter,kavernöz sinüs adı verilen bir alanda yakınhipofiz bezinde yer yer almaktadır . Kartoit arter hasarı çok ciddi olduğunu ve diğer çok ciddi komplikasyonlar bir dizi neden olabilir . Bu komplikasyonlar inme , kan veya ölüm ciddi bir kayıp .
Bazı hastalarda kanamaameliyat sonrası kanama karşılaşabilirsiniz içerebilir . Bu kanama hipofiz bezi çevresindeki bölgeye veya sol herhangi bir tümör doku içine akabilir. Kanoptik sinirler üzerinde baskı çünkü bu komplikasyonlar kısmi görme kaybı ve hatta körlüğe neden olabilir . Kanama nadirdir , ancak deneyimi hastalar yüzünden neden herhangi bir kan pıhtıları kaldırmak için ek bir operasyon gerekebilir .