- Zayıflamış bağışıklık sistemi :HIV/AIDS hastaları veya bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi görenler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler rahim ağzı kanserine yakalanma konusunda daha hassastır.
- Uzun süreli oral kontraseptif kullanımı :Beş yıldan uzun süre oral kontraseptif kullanan kadınlarda rahim ağzı kanseri riski biraz daha yüksektir. Ancak kadınlar oral kontraseptif almayı bıraktıktan sonra risk azalır.
- Sigara içmek :Sigara içmek rahim ağzı kanseri riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
- Birden fazla cinsel partner :Birden fazla cinsel partneri olan kadınlarda HPV enfeksiyonu ve dolayısıyla rahim ağzı kanseri riski artar.
- Klamidya enfeksiyonu :Klamidya enfeksiyonu öyküsü olan kadınların rahim ağzı kanserine yakalanma riski daha yüksektir.
Bu faktörlerin rahim ağzı kanseri riskini arttırabilmesine rağmen mutlaka hastalığa neden olmadıklarını unutmamak önemlidir. HPV enfeksiyonu rahim ağzı kanserinin birincil nedeni olmaya devam etmektedir. Düzenli rahim ağzı kanseri taramaları ve güvenli seks yapmak, bu durumun erken aşamada önlenmesine ve tespit edilmesine yardımcı olabilir ve bu da daha iyi tedavi sonuçlarına yol açabilir.