tüm kanserler gibi ,prognozukanserinevresine bağlıdır . Evre I serviks kanseri Evre IV serviks kanseri çok daha yüksek bir hayatta kalma oranına sahip . Serviks kanseriFIGO sistemi denilen Jinekoloji ve ObstetrikFederasyonu tarafından oluşturulan bir sistem kullanılarak sahnelenir. Evreleme bir doktor tarafından serviks , fiziksel muayene , hem de serviks içinde kanser hücrelerinin büyümesininkapsamını değerlendirmek için bir Proktoskopi ve sistoskopi dahil olmak üzere diğer testlere dayanmaktadır.
Rahim ağzı kanseri genellikle çok kolaylıkla tedavi olarak kabul edilir . Kanser hücreleri serviksi astar hücreleri sadece yüzey dış tabaka üzerinde bulunan zaman Evre 0 serviks kanseri teşhisi konmuştur . Kanser hücreleri henüzserviks üzerine derin doku içine büyüdü değil . Evre 0 serviks kanseri içinhayatta kalma oranıAmerikan Kanser Derneği tarafından sağlanan beş yıllık sağkalım oranlarına göre , yüzde 95 üzerindedir .
Ben aşaması olarak sınıflandırılır serviks kanserinin iki türü vardır : evre IA , IB ve sahne . Evre IA ve evre IB hem de 2 düzeylerine sahip : stage IA1de , Sahne IA2 ve IB1 sahne ve Ib2 sahne
evre IA, serviks kanseri olanlar içinbeş yıllık sağkalım oranları yüzde 95 daha yüksektir . . Aşama IA aslında serviks dokulara serviks en dış astar tabakasının ötesine yayılmış kanser ile karakterize edilir. Ancak, büyüme miktarı çok azdır ve kanser hücreleri sadece mikroskop altında görülebilir. Evre I ,kanser hücreleri 3mm derin ve 7mm genişliğinde daha az bir alanı işgal var. Aşama IA2 , kanser hücreleri, 3 ve 5 mm arasında derin bir alanı işgal ve daha az geniş 7 mm 'den .
Aşama IB1 ve IB2 olarak, kanser hücreleri , bir yardımı olmadan görülecek kadar büyük büyüdü mikroskop . Yüzde 90 , beş yıllık sağ kalım oranına sahip Sahne IB1 , 4cm büyük daha tümörleri daha açıklar . Bir 80-85 oranında beş yıllık sağkalım oranı arasında var Evre IB2 , 4cm daha büyük bir mikroskopyardımı olmadan görülebilir tümörler , ile karakterizedir .
rahim ağzı ve rahim ötesinde ilerlemiştir ancak henüzpelvis duvarına yayılmış ya da vajinanın alt Evre II olarak kabul edilir değil rahim ağzı kanseri. Evre II Serviks Kanseri zamanda bir A ve bir B sahne vardır , ancak her ikisi içinsağkalım oranları 70 ila 75 oranında arasında bulunmaktadır. Evre IIAserviks dışına yayılmış ancak henüz (serviksdokular bitişik )parametria işgal etmedi kanser açıklanır . Kanservajinanın altüst vajina içine yayılmış , ama olabilir . Evre IIBserviks bitişikdoku içine yayılmış kanserlerin açıklanır .
Evre III serviks kanseri de bir A ve bir B sahne var , Aşama IHA ve IIIB hem için hayatta kalma oranları 47 ile yüzde 50 arasında olmasına rağmen. Aşama IHA , kanser vajina 1/3 alt işgal etmiştir . Bupelvik duvara yaymak veyaüreter bloke değil. Kanserüreterler engellenmiş veyapelvisduvarlarına yayıldı ise ,kanser Evre IIIB olarak karakterize edilir .
Evre IV servikal kanser kanser yayılmış , veya metastaz yapmış ,serviks farklıvücut bölümlerine olduğunu gösterir . Aşama IVA , kanser , mesane veya rektum gibi serviks en yakın organlara yayıldı. Aşama IVB , kanser, akciğer dahil olmak üzere, pelvik bölge dışında organlara yayıldı. Evre IV servikal kanseri tedavi edilebilir değildir . Radyoterapi hayatta uzanantek yöntem , hatta radyoterapi ilebeş yıllık sağkalım oranı hastaların yaklaşık yüzde 20 ile 30 olduğunu.
Aşama 0
Evre 1 Serviks Kanseri
Evre II Serviks kanser
Evre III Serviks Kanseri
Evre IV Serviks Kanseri