|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | lenfoma
Sağlığı ve Hastalıkları

B Hücreli Lenfoma Nedir?

B hücreli lenfoma, antikor üreten beyaz kan hücreleri olan B lenfositlerinin kanseridir. Bu hücreler vücudun bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olur. B hücreli lenfomalar lenf düğümlerinde, kemik iliğinde, dalakta ve vücudun diğer kısımlarında gelişebilir.

B hücreli lenfomaların birçok farklı türü vardır ve her türün kendine özgü semptomları ve tedavi seçenekleri vardır. En yaygın B hücreli lenfoma türlerinden bazıları şunlardır:

- Hodgkin olmayan lenfoma:Bu, B hücreli lenfomanın en sık görülen türüdür. Her yaşta ortaya çıkabilir, ancak en çok 60 yaşın üzerindeki yetişkinlerde görülür. Belirtiler arasında şişmiş lenf düğümleri, kilo kaybı, ateş ve gece terlemesi sayılabilir.

- Hodgkin lenfoma:Bu tip B hücreli lenfoma en çok genç erişkinlerde görülür. Semptomlar şişmiş lenf düğümlerini, kilo kaybını, ateş ve gece terlemelerini içerebilir.

- Foliküler lenfoma:Bu tip B hücreli lenfoma en çok 50 yaş üstü yetişkinlerde görülür. Lenf düğümleri içindeki küçük, yuvarlak yapılar olan foliküllerin büyümesiyle karakterizedir. Semptomlar şişmiş lenf düğümlerini, kilo kaybını ve yorgunluğu içerebilir.

- Manto hücreli lenfoma:Bu tip B hücreli lenfoma en çok 60 yaş üstü yetişkinlerde görülür. Lenf düğümlerinin dış tabakasında bulunan bir B hücresi türü olan manto hücrelerinin çoğalması ile karakterize edilir. Semptomlar şişmiş lenf düğümlerini, kilo kaybını ve yorgunluğu içerebilir.

B hücreli lenfomalar kemoterapi, radyasyon terapisi, immünoterapi ve kök hücre nakli gibi çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri B hücreli lenfomanın türüne, hastalığın evresine ve hastanın genel sağlık durumuna bağlıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]