|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | kanser | kolon Kanseri
Sağlığı ve Hastalıkları

Rektal Kanser ile ilgili bilgiler

Rektal kanser anüs yakın , kalın bağırsağın son birkaç inç olarak hücre ve doku gelişir. Ulusal Kanser Enstitüsü rektum kanseri yaklaşık 41.000 yeni vaka 2009 yılındaABD'de tanısı olacağını tahmin ediyor. Semptomlar genellikle barsak alışkanlıkları değişiklikleri , kanlı dışkı ve karın ağrısı gibigastrointestinal sistem , sınırlı. Tespit ve erken tedavi edildiğinde , rektal kanseri çok tedavi edilebilir . Tedavikanserin evresine bağlı ve cerrahi, radyasyon, kemoterapi ve biyolojik tedavi bir kombinasyonunu içerebilir. Rektum kanseri hiçbir bilinen risk faktörlerine sahip birisi gelişebilir iken Risk Faktörleri

, bazı hususlar rektum kanseririskini artırabilir . Bu tür polip dışı kolon kanseri ve ailesel adenomatöz polipozis gibi bazı kalıtsal koşullar, rektal kanseri olasılığını artırmak ve riski de ülseratif kolit veya Crohn hastalığı, rektal polip , kolorektal kanser ve kanser öyküsü olanlarda daha fazladır meme , endometrium veya yumurtalık . Bir aile kolorektal polip ya da kanser öyküsü ve 40yaşın üzerinde olan diğer risk faktörleridir . Bu risk faktörleri önlenebilir olmasa bile , onlar daha sık kontrolleri ve tarama testleri içinihtiyaç göstermektedir.
Belirtileri

Dışkıda kan ve barsak alışkanlıklarında bir değişiklik olup rektum kanseri genellikleilk iki işaretler . İshal veya kabızlık gelişebilir ve dışkı normalden daha dar olabilir. Dışkıda kan , parlak kırmızı ya da siyaha yakın görünebilir . Rektum kanseri diğer belirtileri genel abdominal kramp , şişkinlik veya rahatsızlık , iştah değişiklikleri , yorgunluk , bulantı ve kilo kaybı olabilir . Rektum kanseri erken evrelerinde genellikle ağrıya neden olmaz , çünkü her yeni gastrointestinal belirtiler bir virüs veya başka bir enfeksiyon ile izah edilemez geliştirmek durumunda değerlendirme için bir doktoru görmek önemlidir .
testlerin tanı

dizi rektal kanseri teşhis etmek için yapılmaktadır . Tam bir fizik muayene ve tıbbi geçmiş ardından , bir dijital rektal muayene yapılır . Dijital rektal muayene topaklar ya da diğer kanser belirtilerini kontrol etmek içinrektum içine eldivenli parmakekleme içerir . Rektal kanser şüphesi varsa , bir Proktoskopi genellikle izler . Bu test, rektum içine bakmak için bir ucunda bir lens ve ışık ile bir boru benzeri bir alet kullanır. Kolonoskopi ayrıca polip , anormal doku ya da diğer kanser belirtilerini kontrol etmek için yapılabilir . A Kolonoskop genellikle test için polip veya doku örnekleri toplamak için bir ucuna bağlı bir biyopsi aleti bulunmaktadır. Bir karsinoembriyonik antijen tahlil denilen bir kan testi kanser ücretsiz olanlar daha rektal kanser olanlarda yüksekkan bir maddenindüzeyini ölçer . Rektum kanseri tanısı ise , X - ışınları , CT taramaları , ultrason ve diğer testkanservücudun diğer bölgelerine yayılmış olup olmadığını belirlemek için emretti .
Aşamaları
Sahneleme test sonuçlarına dayanmaktadır . Rektal kanser ancak rektum iç astar bulunur zaman , evre 0 , ya da in situ karsinom , bir tanı verilir. 2. aşama rektal kanser duvarından ya da yakın dokular içine uzanır Aşama 1 kanseri, rektum duvar haline değil, duvar boyunca gelmiştir. Kanser yakındaki lenf düğümlerine yayılır , ancak henüzvücudun uzak bölgelerinde tespit değilse , bir evre 3 tanısı garanti edilir . Evre 4 rektal kanservücudun uzak bölgelerine ya daakciğer gibi diğer organlara metastaz yapmış . Rektal kanser
Tedavi

Tedaviaşamasında bağlıdır tanı ve hastanın genel sağlık üzerindehastalık . Erken aşamaları cerrahi ve radyasyon kombinasyonu ile tedavi edilebilir. Daha sonra aşamaları radyasyon ve cerrahi ek olarak kemoterapi ve biyolojik tedavi ile tedavi gerektirir. Kemoterapivücutta dolaşan veya diğer organlara yayılmış olan kanser hücrelerini hedef ve öldürmek için çalışır . Ulusal Kanser Enstitüsü'ne göre , cerrahi rektum kanseri tüm aşamaları içinen yaygın tedavidir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]