Torisel ( temsirolimus ) ilerlemiş renal hücreli karsinom ( RCC ) için bir hedefli tedavi nedir olmasıdır . Torisel hücre büyümesini tetikleyen kimyasal yolağındaki bir bağlantıdır rapamisin ( mTOR ) , memeli bir hedef olarak adlandırılan özel bir enzim inhibe eder. MTOR engellenmesiyle, Torisel daha büyüyentümör engeller. Torisel da kendi kan akımı , tümör yayılmasını sağlar kanser başka özelliği oluşturulması için kanser hücrelerinin yeteneği bozar .
Yan Etkiler
en sık Torisel tedavisi ile ilişkili yan etkileri döküntü , halsizlik , mukozit (mukoza zarının iltihabı ) , mide bulantısı , şişkinlik ve iştahsızlık bulunmaktadır . Torisel tedavisi de bu artan kan şekeri seviyeleri , trigliserid , lipid ve kreatinin gibi yükselmiş karaciğer enzimleri , kansızlık ve metabolik anormallikleri neden olabilir . Hastaların çoğu Torisel almak için ,yan etkileri hastaların tedaviyi durdurma veya geciktirmek için neden olacak kadar şiddetli değildi . Torisel alarak
Uyarılar ve Önlemler
Hastalar may göğüs ağrısı , alerjik reaksiyon , ateş basması ya da nefes darlığına neden olan , aşırı duyarlılık reaksiyonları deneyim. Aşırı duyarlılık reaksiyonları, tipik olarak Torisel ilk infüzyon sırasında meydana gelen , fakat aynı zamanda daha sonraki doz sırasında oluşabilir. Antihistaminler aşırı duyarlılık önlemek için tedavi öncesi tatbik edilebilir. Torisel kan şekeri düzeylerini artırabilir , çünkü serum glukoz her dozdan önce test edilmelidir . İnsülin gerekli olabilir . Torisel bağışıklık sistemini baskılamak ve özellikle merkezi sinir sistemi hastalıkları olan hastalarda , beyin kanaması riskini arttırabilir. Torisel çekerken hastalar bağırsak delinmesi bildirdi . Kansere ilgisiz ilerici böbrek yetmezliği de oluşabilir . Hastalar, kızamık , kabakulak , kızamıkçık , suçiçeği veoral polio ve burun içi grip aşıları için olanlar gibi canlı aşılar , almaktan kaçınmalıyız sunitinib .
İlaç Etkileşimleri
Torisel çekerken sonraki Torisel dozları sınırlamak için yeterince şiddetli döküntü , gut veya selülit neden olabilir . Toriselsitokrom P3A4 ( CYP3A4) ile metabolize edilir. Torisel Tedavi sırasında , hastalar deksametazon , fenitoin , karbamazepin veya fenobarbital gibi CYP3A4 neden ilaçlar , kaçınmalısınız . Bu ilaçlar Torisel kan konsantrasyonlarını azaltmak ve dozun arttırılması gerekebilir . Benzer şekilde, hastalar da bu ilaçların düşük dozların kullanılmasını gerektirir , Torisel konsantrasyonları azalacaktır çünkü CYP3A4 inhibe eden ilaçlar kaçınmalıdır. CYP3A4 inhibitörlerinin örnekleri ketokonazol , sakuinavir , klaritromisin veya nefazodon vardır .
Özel Hususlar Çocuk doğurma çağındaki
Kadınlar Torisel alırken gebe önlemek ve gerekensonra üç ay boyunca son doz . Bozulmuş böbrek fonksiyonu olan hastalar Torisel tam doz alabilirsiniz . Yaşlı hastalarda veya karaciğer yetmezliği olanlarda Torisel kullanımı çalışılmamıştır .