DozajlamaLyme hastalığı aşı, kas içine enjekte edilir. Tıp Net göre , hastalar tam bir yıl yayılan üç doz toplam alacaksınız . Başlangıç dozundan sonra, 11 ay , ikinci dozdan sonra bir ay sonra ikinci dozu ve üçüncü ve son doz alacaktır. Tüm dozlar tamamen Lyme hastalıktan korunmak için hasta için tatbik edilmelidir. Lyme hastalığı aşı reaksiyonları, herhangi bir doz ile oluşabilir .
Tepkiler
Tüm hastalarLyme hastalığı aşı reaksiyonları açısından risk altındadır . Çoğu reaksiyonlar ciddi değildir ve sonunda tıbbi müdahale olmadan gidecek . Ancak,Lyme hastalığı aşı için bazı reaksiyonlar ciddi olabilir veciddi reaksiyonlar derhal tıbbi bir profesyonel rapor edilmelidir . Tıp Net göre , ortak reaksiyonlar enjeksiyon sitesi kızarıklık ve ağrı , eklem ağrısı , ateş, kas ağrısı , grip benzeri semptomlar ve döküntü bulunmaktadır . Ciddi reaksiyonlar şiddetli baş ağrısı; ayaklar , eller ve yüz karıncalanma; ve kas zayıflığı . Lyme hastalığı aşısıortak tepkiler kötü olsun ya da çökmek yoksa ,hasta onu doktora başvurmalıdır .
Kontrendikasyonlar
Tıp Net göre, bazı hastalar bu aşıyı almak mümkün olmayabilir . Belirli koşullar ile buLyme hastalığı aşı reaksiyonlar karşılaşabilirsiniz. Bu koşullar alerji, yeni hastalık , kan pıhtılaşma bozuklukları , kalp hastalığı , önceki Lyme hastalığı , bağışıklık sistemi yetmezliği hastalıkları ve artrit .
İlaç Etkileşimleri
bazı başka alarak içerir Lyme hastalığı aşı elde ilaçlar ya da ilaçLyme hastalığı aşı için farklı ve daha yoğun reaksiyonlara neden olabilir . Bazı durumlarda reaksiyonlar, hayatı tehdit edici olabilir. Tıp Net'e göre , kaçınılması gerekebilirilaçlar ve ilaçlar , kan inceltici ilaçlar , bağışıklık baskılayıcı ilaçlar ve diğer aşılar bulunmaktadır .
Riskler ve Uyarılar
Tıp Net göre ,Lyme hastalığı aşı alerjik reaksiyonlar yaygın değildir , ama onlarhasta acil tıbbi yardım isteyin ihtiyacı ortaya çıkabilir . Belirtileri döküntü , nefes darlığı , kaşıntı , şiddetli baş dönmesi ve şişme. Hastalık Kontrol ve ÖnlemeMerkezlerine göre , hamile ve emziren hastalarLyme hastalığı aşı kaçınmalısınız . Hastalar yapılan herhangi bir idrar ya da kan testleri almadan önceaşı olmuş ki doktorlarına söylemek bu yüzden Bu aşı , bazı laboratuvar testlerininsonuçlarını değiştirebilir .