havada milyon ( ppm ) başına 3-6 bölümden seviyelerde klor ağartıcıbuharları gözünde tahrişe neden olabilir. Yüksek seviyelerde ,havada yaklaşık 15 ppm , sen burun ve boğaz tahrişi yaşayabilirsiniz . Doğrudan klor ağartıcı dokunmadan cilt tahrişine neden olabilir . Dört ppm üzerinde klor seviyesini sindirerek bulantı , kusma , boğaz ve mide tahrişe neden olabilir . Klor daha yüksek 30 ppm düzeyine sahip Nefes hava sıvı ağartıcı buharlar teneffüs gibiaynı sağlık etkileri vardır . 30 ppm veya klor gazının yüksek seviyelere hemen poz ile, kusma , göğüs ağrısı , öksürük ,akciğerlerde aşırı sıvı veya nefes almada zorluk karşılaşabilirsiniz . Yarım saat için havada 430 ppm maruz ölüme neden olur. Ağartıcı klor amonyak ile temas ettiğinde
amonyak
ile karıştığında, oluşturulması ile sonuçlanır tehlikeli klor gazı . Klor gazı toksiktir ve birçok ölümler zaten istemeden çamaşır suyu ve amonyak karıştırma sonuçlandı . Klor gazı burun , akciğerler ve hücresel hasara neden olaraktrakeayırtılmasına sebep olur . Eğer evde amonyak ve şimdiki hem de çamaşır suyu varsa , bunları saklamak dikkatli olmak ve onun yan ürünleri hakkında herkesi bilgilendirmek . Yanı sıra klor gazından , klor ile amonyağın karışım, nitrojen tetraklorür üretebilir. Bir tetraklorür , çok zehirli bir maddedir ve azot tetraklorür de son derece patlayıcı . Klor ağartıcı asit içeriği olan diğer temizlik ürünleri ile karıştırılır Buna ek olarak , klorin gazı bazen üretilir. Örneğin, sirke , temizleyiciler ve diğer temizleme ürünleri asidik . Buağartıcı klorkokusunu maskelemek kimyasallar içerir, özellikle , çok tehlikeli olabilir .
Uzun vadeli düşük seviyeli Pozlama
Birkaç yıl içinde klor ağartıcı maruz kişinin organ sistemleri etkiler . Klor gazı uzun süreli maruziyet etkileri akciğer hastalıkları ve diş korozyona içerir . Zaten solunum problemleri ile akciğer hastalığı , sigara içenler ve muzdarip insanlar daha fazla klor duyarlıdır.