dalga boyunu azalan ışınım enerjisi arttıkça , iyonlaştırıcı olmayan radyasyon tümyol birkaç metre radyo dalgalarına yaklaşık 450 nanometre görünür ışık yayılan , nispeten uzun dalga boylarına sahiptir . Kolayca elektronik cihazlar ile tespit olsa ışık , iyonlaştırıcı olmayan radyasyon başka , görünmez . Bu düz çizgiler halinde hareket ve çeşitli malzemeler tarafından yönlendirilen ya da absorbe edilebilir .
Isıtma
doğrudan biyolojik doku , iyonlaştırıcı olmayan radyasyon sadece zarar verebilir radyasyon , iyonlaştırıcı aksine şeyleri ısınır . Su gibi polar moleküller , sıcak olma ,radyasyonun enerjisini emer . Bu bir dereceye kadar tüm dalga boyları olur olsa Mikrodalga fırınlar ve ısı lambaları , bu ortak örnekleridir . Aşırı ısı ağrı ve doku hasarına neden olabilir .
Pozlama
Gıda ve İlaç İdaresi ( FDA ) MRI makineleri , radyo dalgalarına maruz kalma sınırlarını belirledi ,aynı fikirlerin çoğu non - iyonize radyasyon diğer kaynaklardan geçerli olsa . Pozlama enerjinin insan dokusunda bir kilogram tarafından emilir haline kaç watt açıklanır özgül soğurma oranı ( SAR ) , açısından tanımlanmıştır . FDA'nın güvenli maruz kalma limitleri beş dakika , ya da 4 watt /15 dakika boyunca kilogram doku kilogram başına en fazla 8 watt vardır . BöyleFederal İletişim Komisyonu ( FCC ) veMesleki Güvenlik ve Heath İdaresi ( OSHA ) gibi diğer kuruluşlar , özel işyeri ayarları ve ekipman türleri için maruz kalma limitlerini ayarlamak .
Koruyucu
koruyucu çeşitli kullanarak ekipman ve kablolama dışarı sızmasını iyonlaştırıcı olmayan radyasyon önleyebilir . Birçok durumda , ekipman tasarımcılar radyo - frekans enerjisi engellemek için topraklı metal kafesler kullanın . Enerjikafes içinde amaçlanan işlevini gerçekleştirebilir ama kaçamıyorum . Kaplamanın yaygın örneği koaksiyel kablo olduğunu. Bu iletken bir örgü ile çevrili da plastik bir kılıf ile çevrili bir iç iletken tel , oluşur. Dış örgü bir elektrik zemine bağlı bulunuyor , özelliklekablo kaçan radyo frekans radyasyon tutar . Bir nokta gibi kaynak azaldıktan gelen
Mesafe
Bütün radyasyon kaynağından uzaklığın karesi karşılıklı olarak yoğunluğu . Bilim adamları ve mühendislerters kare yasası diyoruz. Artan mesafe ile birlikte , non - iyonize radyasyonun gücü yakındaki ne küçük bir bölümü düşüyor . Bu gerçek , koruyucu etkileri ile birlikte , insanların radyasyon üreten ekipmanların güvenli bir şekilde çalışmanıza olanak sağlar .