Kısa süreli aşırı maruz kalmaburun , boğaz ve gözlerde baş dönmesi , bulantı , kuruluk veya tahriş neden olabilir . Şiddetli overexposure gözlerde sulanma , sık sık öksürük , kusma , solunum ve nabız hızında artış , göğüs ağrısı , bilinç , konvülziyon ve solunum çöküşün kaybı .
Soluma
eksik oksijen atmosferinde argon gazı teneffüskulakları , baş ağrısı , nefes darlığı, yorgunluk , hırıltı , baş dönmesi , hazımsızlık , kas koordinasyon eksikliği ve solunum zorluklar darlığı zil neden olabilir . Cilt tonu mavi bir renk tonuna sahip olabilir . Hava kirletici genişletilmiş inhalasyon süreler boyuncaakciğerlerde birikebilir.
Önleme
argon gazı ile kaynak yaparken , yeterli havalandırma , tercihen lokal egzoz havalandırması kullanın . Oksijen seviyelerini tespit etmek için otomatik oksijen monitör takın . Oksijen seviyesi aşırı pozlamayı sınırlamak için , yüzde 19,5 üzerinde muhafaza edilmelidir . Kaynak eldiven , yüz maskesi ile bir kask ve bir filtre lens dahil olmak üzere kişisel koruyucu giysiler giyin . Yorgunluk veya baş dönmesi herhangi bir işaret yakın ilgi . Aşırı maruz kalma kurbanı temiz hava veya suni teneffüs almak ve derhal tıbbi yardım almaları gerekmektedir .