| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | Çevre Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Radyasyon Maruz Kalma Biyolojik Etkileri

Sunlight , doğal mineraller ve doğal gazların hepsi her gün radyasyon düşük dozlarda yayarlar . İnsan vücudu bu doğal unsurlara karşı ayağa kendi kendine tamir sistemi olarak tasarlanmıştır . Radyasyon miktarları belli bir sınırı aştığında düzgün hasarlı dokuları onarmak için mümkün olmadığını ,vücut yıkmak başlayabilirsiniz . Radyasyon

Radyasyon dalgaların türleri iki kategoride gelir : iyonize ve iyonize olmayan . Non- iyonize dalga radyasyon , doğal kaynaklardan bulunan türleridir. Bu dalgaların iç tarafta ihtivaatomları göreceli olarak sağlamdır ve canlı doku için bir zarar az neden olur. Iyonize radyasyon dalgaları atomik yapıları değiştirilmiş , yani kararsız atomlardan oluşur . Kararsız atomlar eksik ( ya da ekstra ) elektronlar, protonlar ve nötronlar var . Bu atomlar canlı hücreler ile temas ettiklerinde, eksik parçacıklar değiştirmek veya ekstra parçacıkların kurtulmak için deneyin . Bu durumda , onlar bu yaşayan hücrelerin içinde bulunanatomik yapılarını bozabilir .
Hücre Yapıları

Sağlıklı hücre yapılarıyaşamını ve sağlığını korumak için çalışmak belirli biyokimyasal süreçleri takip hücrenin . Bu yapılar radyasyon dalgaları ile değişmiş , bu hücre fonksiyonunda bir arıza neden olabilir . Bir hücrenin DNA molekülleri değişmiş veya kararsız yapıldığındaen zararlı etkiler oluşabilir . DNA molekülü hasarlı hücre yapıları tamir etmek için ve hücre bölünmesi üretimi için sorumludur. Bu moleküller kalıcı hasar geçmesi durumunda ,hücre onarım veya yeniden oluşturmak için herhangi bir girişimleri onu mutasyona veya öldürmek , zayıflatabilir .
Akut dozlar

Akut radyasyon dozları kanserli hücre mutasyonlar neden olduğu bilinmektedir . 1986 yılındaUkrayna'da meydana gelenbir ( Çernobil ) gibi nükleer reaktör kazaları , kanserli formasyonlar olanların görünmesini neden oldu . Akut maruziyet sonucubelirtiler akut radyasyon sendromu denir yol açabilir . Sonuçlar hasarmiktarı , bir kişinin tüm vücut pozlama veyavücudun yalnızca bir bölümünü geçirdiği bağlıdır . Tüm vücut maruz kaldığı zaman,kişinin maruz bırakıldıktan sonra kısa bir süre öleceği yüzde 50 bir olasılıktır. Maruz kalma vebireyinsağlıkmiktarıvücudun sadece bir kısmı maruz kaldığında bir kişinin belirtiler olacak kadar ciddi belirleyecektir .
Kronik dozlar

Insanlar her gün radyasyon doğal kaynaklardan düşük doz maruz geçmesi , ancak bu hücre mutasyonlara neden olacak kadar güçlü olarak kabul edilmez. Doğal kaynaklar güneş ışığı , radon gazı ve uranyum içerir . Bu kaynaklar , zaman uzun süreler boyunca yer alır , yani kronik dozda radyasyon yayarlar. Dozlarvücudun normal kendini ve işlevini onarmak için izin verecek kadar düşük olduğu için hiçbir belirgin hasar neden olur . Kronik doz düşük riskleri kabul edilir iken, herhangi bir gecikmiş , uzun vadeli etkileri mümkün olup olmadığını kesin bilinmemektedir.
Belirtileri

radyasyonbelirtileri maruz kalma doz miktarına göre değişir. 100 rad doz ya da daha fazla aralarında beden --- kemik iliği, dalak ve lenf dokusu kan üretimine katkıdaorganları etkiler. Yorgunluk , enfeksiyon , iç kanama ve düşük beyaz kan hücre sayımları, bu tür maruz kalma belirtileri vardır . 1000 rad ya da daha fazla doz , aynı zamanda, mide ve bağırsak gibi gastrointestinal sistem organları etkiler. Dehidrasyon , ülser , kanama , bulantı , kusma ve beyaz kan hücre sayısında dramatik bir azalma bu yüksek doza maruz belirtileri vardır . Daha ciddi ( ve öldürücü ) radyasyon pozlamamerkezi sinir sisteminde hasara neden olur. Sinir hücrelerinde hasar mevcut olduğunda , birden fazla vücut süreçleri potansiyel seferde yıkmak olabilir .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com