Ağır metaller topraklar içinen ciddi kirlilik sorunu yaratmaktadır. Civa ve kurşun gibi metallertoprağa yatırılır ve toprak bileşimin kalıcı bir parçası haline gelir . Cıva ve kurşun darmadağın olması çok ağır . Bunlar zamanla dağıtmak olmaz ve kimyasal bozmayacak . Cıva ve kurşun ortak kaynakları boya , benzin ve endüstriyel atık vardır. Ağır metallere maruz kaldığında Çocuklar büyük risk altındadır . Bu metaller nörolojik gelişimini etkileyebilir ve beyin hasarı , böbrek hasarı ve karaciğer toksisitesine neden olur . Baş ağrısı , cilt tahrişi , yorgunluk ve mide gelişebilir ortak sağlık koşulları vardır .
Tarım Kimyasalları
Kimyasalları sürekli pestisitşeklindetoprağa ilave ediliyor ve gübreler . Çok daha yaygın tarım alanlarında rağmen , bu kirleticilerin çevredeki alanlarda çiftliklerden yayılabilir . Bu ürünler kanser ve kısırlık gibi sağlık sorunları , bir dizi oluşturmak . Kirlenmiş topraklarda yetişen gıdalar çok yoksul kalite; Bu ürünlerin uzun süreli tüketimi nedeniyle genelliklebitkilerde bulunan vitamin ve minerallerineksikliği sağlık etkileri kalıcı olabilir .
Diğer Bulaşanlar
Diğer kirleticilerin kaynakları toprağa kimyasal getirir asit yağmuru, içerir. Toprağa dökülüyor çöpçöp çıkarıldıktan sonra uzuntoprakta kalır toksinler sızar. Gibi solunum yolu hastalıkları , doğum kusurları , sinir sistemi bozuklukları ve böbrek hastalığı gibi koşullar toprakta bulunabilirçeşitli kirleticilerin neden olabilir .