en yakın sonucu habitat tahribi olduğunu. Hayvanların ve bitkilerin birçok farklı türler ormanlarda yaşayan veormantahribatı evsiz bırakarak , onların yaşam alanlarını ortadan kaldırır . Bu tür ağaçkakan gibi kuşlar yuva kurmak ve ağaçlarda yaşayan , örneğin, ya da nemli toprağa alışık gölge seven bitkiler kendilerini tam güneş ışığına maruz bulabilirsiniz ve hızla toprağı kurutma olabilir . Bu değişmiş koşullarda rekabet veya yaşayamazlar Organizmalar ölebilir , ve gıda için bu kaybolan türlerin bağlı diğer organizmalar da da ölebilir . Göre, " Temel Çevre , " habitat tahribi yaban hayatı yok etmek önemli bir etken .
Habitat Parçalanması
Ormansızlaşma bazen küçük sınırlı orman yaşayan türler terk edebilir fazla habitat dağınık yamalar , habitat parçalanması adı verilen bir süreç . Böyle dağ aslanları veya miktarda arazi ihtiyacı ayı gibi türlerin dışarı ölebilir . Habitat bu küçük yamalarıkenarı da başka türler kaybına neden ,çevredeki ormansızlaşmış alanlarda türlerin farklı topluluklar ile etkileşimler tarafından değiştirilebilir .
Erozyonu
Ağaçlar ve diğer bitkiler kökleri ile yerde toprak çapa yardımcı olur. Onlar da rüzgar erozyonunu yavaşlatmak ya da durdurmak için tarlalar olarak hareket ederler. Ağaçların ve bitkilerinkaybı ,toprak daha zor bitkiler ormansızlaşma boşalanarazi recolonize için yapım , daha hızlı aşındırmak olabilir . Kara bir çöl bölgeye bitişik ise , toprak örtüsününkaybı , buharlaşma artmış ve toprak erozyonunu izleyen bazen çöle dönüşme deforested arazi neden olabilir , bir süreç çölleşme denir .
Besin Kaybı
birçok tropik yağmur ormanlarında ,toprak aslında besin - kötü; sıcak, nemli koşullar ayrışma oranının yüksek teşvik ve ölü ya da çürüyen organizmaların besin hızla geri dönüştürülmektedir . Ekosistemde besinlerin en çok toprağa göre bitkilerin kendilerini saklanır. Göre, " Temel Çevre , " bir tropik yağmur ormanı kesin , besin - fakir ve çiftçilerin yararlanabilmesi için bu nedenle zor sık sık kalırtoprak olduğunda .