Kaldırma odaları hemen hemen tüm alternatif sistemleri mevcuttur . Bir pompalama odası ayrıca tedavi sisteme pompalanması için atık su veya atık su depolayan sızdırmaz bir konteyner , bir elektrik pompası içerir . Elektrikli pompaoperatörüzamanlamaya göre çalışacak şekilde programlanmıştır . Büyüklüğü ve pompaların saat başı kapasitesi her devir sırasında uygulanan sıvı miktarını belirler. Çoğu pompa odası atık kritik seviyeleri üzerinde veya altında ulaştığındapompayı kapatmak şamandıra sistemleri ile donatılmıştır .
Primer Tedavi
Atık alternatif sistemlerinde birincil tedavi uğrar geleneksel sistemlere benzer bir şekilde test etmelidir. Her iki sistem de , ikincil işlem aşaması girmesini küçük bir katı madde kirletici önlemek için bir çıkış filtresi ile donatılmış bir fosseptik kullanın. Ancak alternatif sistemlerde ,atık daha iyicefosseptik ayrılmadan önce tedavi edilir .
İkincil Arıtma
İkincil arıtma alternatif sistemler önemlidir . Sabit medya ve asma - büyüme sistemleri içine kategorize tedavi , bu aşamada uygulanan farklı teknikler vardır . Sabit ortam sistemlerinde, birincil atık su aerobik bakteriler içeren geçirgen bir ortam üzerinde taşınır ve sızdırmaz bir oda içinde atmosferik oksijene maruz . Ortam süzülür Atık daha sonra toplanır. Asma - büyüme sistemleri benzer bir süreç geçmesi , ancakatık ve atmosferik oksijen hızla mekanik ajitasyon tarafından sirküle edilir .
Dezenfeksiyon
Dezenfeksiyon geri dönüşüm için atık su muamele uygulanır ve sulama . Bu patojen mikroorganizmalarıntehdidi ortadan kaldırır . Onlardezenfeksiyon süreci bozabilir gibi organik kirleticiler ikincil tedavi sırasında çıkarılmalıdır. Dezenfeksiyon teknikleri klorlama , ultraviyole ışık ve ozonlama içerir . Klorlamaatık klorbasit ilave edilmesini içerir. Ozon gazı ozonlama sırasında atık enjekte ve karmaşık donanım kullanır edilir . Ultraviyole ampuller düzenli değiştirilmesi gerekir gibi ultraviyole dezenfeksiyon ve klorlama ozonlama teknik olarak daha basit ama daha pahalı .