hava kirleticileri maruz tekrarlayın bir kişinin akciğerleri şiddetinin derecesi değişen solunum hastalıkları bir dizi lider , toksinler ile kaplanmış hale gelmesine neden olabilir . Gözler , burun ve boğazda tahrişe; astım; amfizem; akciğer kanseri; ve kalp hastalığı sadece hava kirliliğinin yol açtığısağlık etkilerinden bazılarıdır . Bebekler ve çocuklar üzerindeki etkileri daha şiddetli olabilir ve hatta ölümcül olabilir .
Doğa Etkileri
sülfür dioksit ve nitrojen oksit gibi gazlar
Emisyonu su molekülleri ile reaksiyona asit yağmuru sonuçlarıatmosfer . Asit yağmuru tatlı su balıkları öldürüyor , akarsu ve göller acidifies . Diğer sucul türler nedeniyle de asit yağmurlarınınetkileri azalmaktadır . Asit yağmuru bulunanhava kirleticileri bitki örtüsü geniş alanlar yok , ayrıca bitkiler için zararlıdır . Amonyak neden bitki dokuları gibi kimyasalları kurumasını . Hava kirliliğinin diğer zararlı etkileri fotosentez azalma yanı sıra düşük yaprak , polen ve ağaç büyüme.
Atmosferik Etkiler
Hava kirliliği zararatmosfer tarafından ozon tabakasını incelten . Ozon tabakası yeryüzündeki yaşamın zarar vermesini engelleyen ,güneşin ultraviyole ışığın en emer . Dünya'nın stratosferdeozon incelmesidünya yüzeyine ulaşan ultraviyole radyasyonu sonuçlanır . Diğer atmosferik etkiler fotokimyasal sisi oluşturanDünya'nın troposferde ozon gazları bulunur . Ozon tabakasındaki hasar , bu duman insanlarda solunum rahatsızlıkları sonuçlanan ,Dünya'ya ulaşmasını sağlar .
Küresel Etkileri
Hava akımları tümdünyada kirliliği taşır . Bunun bir sonucu olarak , hava kirliliği küresel bir etkiye sahiptir. Atmosferdeki sera gazları küresel ısınma ile sonuçlanan küresel yüzey sıcaklığı artmaktadır. Bu gazlar , karbon dioksit, su buharı , metan, azot oksit ve kükürt dioksit içerir. Küresel ısınmanın etkileri kutup buzulları, soğutucu alanlara hayvanların göç , artan yağış , aşırı hava oluşumları ve yükselen deniz seviyeleri , erime artış iklim bulunmaktadır.