Merkür bilinen bir sağlık tehlikesi olduğunu. Bu, uykusuzluk, gastrointestinal bozukluklar, nörolojik bozukluk, huzursuzluk , kanama sakızlar, konsantrasyon ve zayıf hafıza eksikliği ile bağlantılıdır. 1991 yılında ,Dünya Sağlık Örgütü bu balıkdiğer önde gelen kaynağından gibi insanlar diş dolguları dört kat daha fazla cıva maruz kaldığı belirlendi .
Toplu Buildup
Merkür cıva buharı yoluyla amalgam dolgular sürekli sızar. Buhar akciğerler yoluyla ya da kan akımı içine emilir. Bu dolaşır vebeyin ,hipofiz bezi veadrenal sistemi dahil olmak üzerevücudun çeşitli bölgelerinde birikir .
Böbrekler
cıva yerde birikir iken vücutta , birikim , en sık beyin , böbrek ve karaciğer. Merkür daha zorvücudun tüm toksinleri , sadece cıva filtrelemek için yapım , böbrek fonksiyonu ve karaciğer fonksiyonlarını bozar . Hasar kalıcı olabilir . Çocuklar ömür boyu sürer cıva hasara özellikle hassastır.
Alzheimer Hastalığı
Mercury Alzheimer hastalığının gelişiminde rol oynar. NeuroReport , 2001 Sayı 12 yılında yayınlanan bir çalışmada , cıva buharına maruz kalan fareler Alzheimer hastalığı nedenhasar farksızdı beyin hasarı olduğunu ortaya koymuştur .
Üreme , Hamilelik ve bebekler
Mercury fertiliteyi bozabilir . Bir kadın hamile olduğunda, cıvaplasentadan geçer ve anne sütüne atılır . Bebekleranne bulunan cıva sekiz katseviyelerini korumaktadır. Bubebeğin bağışıklık sistemine zarar verir ve beyin hasarına neden olabilir .