* Etki: Yirmilik dişler en son çıkan dişlerdir ve çoğu zaman düzgün bir şekilde yerleşecek yeterli alana sahip değildirler. Bu onların etkilenmesine neden olabilir, bu da çene kemiğine sıkışıp kalmaları ve tam olarak çıkamamaları anlamına gelir. Gömülü yirmi yaş dişleri ağrı, şişlik, enfeksiyon ve çevredeki dişlerin zarar görmesi gibi bir takım sorunlara neden olabilir.
* Kalabalık: Yirmilik dişler aynı zamanda ağzınızdaki diğer dişlerin de çapraşıklığına neden olabilir. Bu, çiğneme, diş ipi kullanma ve dişlerinizi fırçalamada sorunlara yol açabilir. Çapraşık dişler aynı zamanda çürük ve diş eti hastalığı gelişme riskinizi de artırabilir.
* Diğer dişlerde hasar: Gömülü yirmilik dişler, azı dişleri de dahil olmak üzere çevredeki dişlere zarar verebilir. Bu ağrıya, hassasiyete ve çürüklere neden olabilir.
* Enfeksiyon: Düzgün temizlenmeyen yirmi yaş dişleri enfeksiyon kapabilir. Bu ağrıya, şişmeye ve ateşe neden olabilir. Bazı durumlarda enfeksiyon vücudun diğer bölgelerine yayılabilir.
* Kist oluşumu: Gömülü yirmi yaş dişleri de kistlerin oluşmasına neden olabilir. Kistler çene kemiğine ve çevre dokulara zarar verebilecek sıvı dolu keselerdir.
Yukarıda listelenen semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız, yirmilik dişlerinizi çektirmenizin gerekip gerekmediğini görüşmek için diş hekiminize başvurmanız önemlidir.