1. Acı :Yirmi yaş dişindeki bir delik veya boşluk şiddetli ağrıya neden olabilir. Bu ağrı gelip gidebilir veya sürekli olabilir. Sıcak veya soğuk içecekleri ısırdığınızda veya içtiğinizde durum daha kötü olabilir.
2. Enfeksiyon :Çürük aynı zamanda dişte ve çevre dokuda enfeksiyona da yol açabilir. Bu ağrıya, şişmeye, kızarıklığa ve hassasiyete neden olabilir. Şiddetli vakalarda enfeksiyon baş ve boynun diğer bölgelerine yayılabilir.
3. Diğer dişlerde hasar :Delikli bir yirmilik diş tedavi edilmezse yakındaki dişlere zarar verebilir. Onları uygun konumlarından kaydırabilir veya çürümelerine veya enfekte olmalarına neden olabilir.
4. Diş eti hastalığı :Yirmi yaş dişindeki çürük de diş eti hastalığına yol açabilir. Diş eti hastalığı, diş etlerinin kızarmasına, şişmesine ve hassaslaşmasına neden olabilen bir enfeksiyondur. Ağır vakalarda diş eti hastalığı diş kaybına neden olabilir.
Dikkate alınması gereken ek noktalar :
1. 20 yaş dişleri sıklıkla etkilenir :Yirmilik dişler en son çıkan dişlerdir ve çoğu zaman düzgün bir şekilde büyümek için yeterli alana sahip değildirler. Bu onların etkilenmesine neden olabilir, bu da çene kemiğine sıkışıp kalmaları ve çıkamamaları anlamına gelir. Gömülü yirmi yaş dişleri ağrı, enfeksiyon ve diğer dişlerin zarar görmesi gibi bir takım sorunlara neden olabilir.
2. 20 yaş dişleri sıklıkla çekilir :Sebep olabileceği sorunlar nedeniyle yirmilik dişler sıklıkla çekilir. Çekim, dişlerin çene kemiğinden çıkarılmasını içeren cerrahi bir işlemdir. Bu genellikle bir ağız cerrahı tarafından yapılır.
3. Herkesin yirmilik dişlerinin çekilmesine ihtiyacı yoktur :Herkesin 20 yaş dişleri sorun yaratmaz. Yirmilik dişlerinizle ilgili sorun yaşıyorsanız, diş çekiminin sizin için en iyi seçenek olup olmadığını görüşmek üzere diş hekiminize veya ağız cerrahınıza danışmanız önemlidir.