|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | Genel Diş Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş hekimi asistanının hangi eğitime ihtiyacı var?

Diş hekimi asistanı eğitimi programlar sınıf eğitimini ve uygulamalı klinik deneyimi içerir. Sınıf eğitimi aşağıdaki gibi konuları kapsar:

Genel diş hekimliği

Diş anatomisi

Ağız hijyeni

Farmakoloji

Radyasyon güvenliği

Tıbbi terminoloji

Faturalandırma ve sigorta

Sınıf eğitimini tipik olarak dişhekimi asistanlarının dişhekimlerinin gözetimi altında hastalarla çalıştığı klinik deneyim takip eder. Klinik deneyim aşağıdaki gibi konuları kapsar:

Hasta bakımı

Dişçilik prosedürleri

Sterilizasyon ve dezenfeksiyon

Laboratuvar teknikleri

İletişim becerileri

Diş hekimi asistanı programlarının süresi 9 aydan 2 yıla kadar değişebilir. Bazı dişhekimi asistanları ortodonti veya ağız cerrahisi gibi uzmanlık alanlarında ek eğitim almayı tercih etmektedir.

Önkoşullar

Dişhekimliği asistanı programına kabul edilebilmek için başvuru sahiplerinin genellikle lise diplomasına veya dengi bir diplomaya sahip olmaları ve en az 18 yaşında olmaları gerekir. Bazı programlar ayrıca başvuru sahiplerinin Dental Assisting National Board (DANB) sınavı gibi standart bir sınava girmelerini de gerektirir.

Sertifika ve lisans

Dişhekimliği asistanlığı programını tamamlayıp DANB sınavını geçtikten sonra sertifika ve lisans başvurusunda bulunabilirsiniz. Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA), gerekliliklerini karşılayan dişhekimi asistanlarına sertifika sunmaktadır. Ek olarak, birçok eyalet dişhekimi asistanlarının çalışabilmeleri için lisans almalarını şart koşmaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır