|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Diş Sağlığı | diş Temizleme
Sağlığı ve Hastalıkları

Diş çekimi hangi duruma iyi gelir?

Diş çekimi, bir dişin çene kemiğindeki yuvasından çıkarılmasını içeren bir diş işlemidir. Genellikle dişin ciddi şekilde hasar görmesi veya enfekte olması ve dolgu, kök kanalları veya kaplamalar gibi diğer tedavilerle onarılamaması durumunda yapılır.

Diş çekimi gerektirebilecek durumlardan bazıları şunlardır:

1. Ciddi diş çürüğü: Dişte dolgu veya diğer restoratif prosedürlerle tedavi edilemeyecek kadar geniş boşluklar varsa, enfeksiyonun çevredeki dişlere ve çene kemiğine yayılmasını önlemek için çekim yapılması gerekebilir.

2. İleri düzey diş eti hastalığı: Diş eti hastalığının şiddetli aşaması olan periodontitis, dişleri destekleyen kemiğe zarar verebilir, dişlerin gevşemesine ve sonunda düşmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda daha fazla kemik kaybını ve komşu dişlerin zarar görmesini önlemek için çekim önerilebilir.

3. Kırık veya kırık dişler: Bir diş ciddi şekilde kırılmış veya kırılmışsa, onu onarmak veya eski haline getirmek mümkün olmayabilir. Çekim, ağrıyı hafifletmek ve enfeksiyonu önlemek için en iyi seçenek olabilir.

4. Gömülü dişler: Gömülü dişler, diş eti dokusundan düzgün şekilde çıkamayan dişlerdir. Ağrıya, komşu dişlerde hasara ve ortodontik sorunlara neden olabilirler. Bu sorunları çözmek ve dişlerin düzgün şekilde hizalanmasını sağlamak için çekim gerekli olabilir.

5. Ortodontik tedavi: Bazı durumlarda aşırı kalabalıklığı veya çene yanlış hizalamasını düzeltmek için ortodontik tedavinin bir parçası olarak diş çekimi gerekli olabilir. Belirli dişlerin çekimi, kalan dişlerin uygun konumlarına taşınması için yer yaratabilir.

6. Enfeksiyon veya apse: Ciddi şekilde enfekte olmuş bir diş, irin ve bakteri topluluğu olan apseye neden olabilir. Enfeksiyon antibiyotik veya kanal tedavisi ile kontrol altına alınamıyorsa enfeksiyonu ortadan kaldırmak ve başka bölgelere yayılmasını önlemek için diş çekimi gerekebilir.

7. 20 yaş dişi sorunları: Üçüncü azı dişleri olarak da bilinen yirmi yaş dişleri bazen gömülü kalma, ağrı, aşırı kalabalıklaşma ve komşu dişlerin zarar görmesi gibi çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda bu sorunları hafifletmek için yirmilik diş çekimi önerilebilir.

Diğer tedavi seçenekleri başarısız olduğunda veya uygun olmadığında diş çekiminin genellikle son çare olarak değerlendirildiğini unutmamak önemlidir. Bir diş hekimi veya ağız cerrahı, etkilenen dişin durumunu kapsamlı bir şekilde değerlendirecek ve hasarın boyutu, genel ağız sağlığı ve bireysel tercihler gibi faktörleri dikkate alarak en uygun tedavi yöntemini önerecektir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır