Estetik diş hekimliği herkese uygun değildir. Birinin kozmetik diş tedavisi görmesini engelleyebilecek bazı kontrendikasyonlar vardır. Bunlar şunları içerir:
* Aktif diş eti hastalığı. Estetik diş tedavisinin yapılabilmesi için öncelikle diş eti hastalığının tedavi edilmesi gerekmektedir.
* Tedavi edilmemiş çürükler. Estetik diş tedavisi yapılmadan önce boşlukların doldurulması gerekir.
* Şiddetli diş çürüğü. İleri derecede çürük olan dişler estetik diş tedavisini destekleyemeyebilir.
* Zayıf veya hasarlı dişler. Zayıf veya hasar görmüş dişler, estetik diş tedavisinin yarattığı strese dayanamayabilir.
* Diş gıcırdatma veya sıkma. Dişlerini gıcırdatan veya sıkan kişiler estetik diş restorasyonlarına zarar verebilir.
* Belirli tıbbi durumlar. Diyabet ve kalp hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar, estetik diş tedavisi sırasında komplikasyon riskini artırabilir.
Dişlerinin görünümünden memnun olmayan kişiler için estetik diş hekimliği iyi bir seçenek olabilir. Dişlerin rengini, şeklini, boyutunu ve konumunu iyileştirmek için kullanılabilir. Dişler arasındaki boşluklar, kırık dişler, eksik dişler gibi sorunların düzeltilmesinde de estetik diş hekimliğinden yararlanılabilir.
Estetik diş hekimliğinin bazı yaygın endikasyonları şunlardır:
* Renklenmiş dişler. Lekelenmiş, sararmış veya rengi koyulaşmış dişler estetik diş tedavisiyle beyazlatılabilir.
* Şekilsiz dişler. Kırık, çatlak veya şekil bozukluğu olan dişler, estetik diş tedavisiyle onarılabilir veya yeniden şekillendirilebilir.
* Dişler arasındaki boşluklar. Dişler arasındaki boşluklar kaplama, yapıştırma veya ortodonti gibi estetik diş tedavileri ile kapatılabilir.
* Eksik dişler. Eksik dişlerin yerine implant, köprü veya protez gibi kozmetik diş tedavileri yapılabilir.
Dişlerinizin görünümünden memnun değilseniz estetik diş hekimliğinin sizin için uygun olup olmadığını diş hekiminizle konuşun.