1. Süt dişlerinin transpozisyonu :Bu, genellikle alt süt köpek dişleri ve birinci azı dişlerinde görülen, iki bitişik diş arasındaki konum değişimini ifade eder. Çocuklar büyüdükçe, kalıcı varisler sıklıkla doğru yerlerine yerleşerek çelişkiyi çözerler.
2. Doğum dişleri :Doğumda mevcut olan veya kısa süre sonra ortaya çıkan dişlerdir. Doğum dişleri endişe kaynağı olsa da genellikle gevşektir ve gerektiğinde çekilebilir. Diğer durumlarda herhangi bir diş gibi kalabilir ve işlev görebilirler.
3. Çapraz kapanış :Çapraz kapanış üst dişlerin alt dişleri içeriden ısırması sonucu oluşur. Bazı durumlarda, çocuklar büyüdükçe ve çeneleri geliştikçe çapraz kapanışlar kendiliğinden düzelebilir. Buna fizyolojik çapraz kapanışlar denir. Ancak çapraz kapanış devam ederse ortodontik müdahale gerekebilir.
4. Diyastema :Çocukluk çağında çenenin büyüyüp gelen daimi dişlere uyum sağlaması nedeniyle ön dişler arasında boşluklar sıklıkla görülür. Bu boşluklar genellikle kalıcı dişler düzgün bir şekilde hizalanarak patladığında doğal olarak kapanır.
5. Dil itme :Dilin dişlerin arasından çıkması şeklindeki bu alışkanlık gelişmekte olan dişlerin dizilişini etkileyebilir. Küçük çocuklarda dil itme genellikle yutma düzeniyle ilişkilidir ve doğru yutma konusunda ustalaştıkça azalabilir.
6. Ön açık kapanış :Üst ve alt ön dişlerin dikey olarak üst üste gelmemesine ön açık kapanış denir. Yüz büyüme paternleri normalleştikçe bu durum kendi kendine düzelebilir ve dişlerin uygun şekilde hizalanması sağlanır.
Bazı anormallikler kendi kendine düzeltilebilse de, uygun diş gelişiminin sağlanması ve gerektiğinde müdahale edilmesi için bir çocuk diş hekimi tarafından düzenli takip yapılmasının şart olduğunu unutmamak önemlidir.