1. Dişi Değerlendirin :Dişin kıpır kıpır ve hazır olup olmadığını kontrol edin dışarı çıkmak. Sıkıca köklenmişse, çıkarmaya çalışmadan önce biraz bekleyin.
2. Dişi Kıpırdat :Çocuğunuzu gevşek dişi yavaşça kıpırdatmaya teşvik edin diliyle veya parmağıyla. Bu doğal olarak gevşemeye yardımcı olabilir.
3. Diş İpini Bağlayın :Gerekirse dişin etrafına bir parça diş ipi bağlamayı deneyebilirsiniz. Diş ipini yavaşça dişin etrafına sarın (çok sıkı değil), her iki ucunda da küçük kuyruklar kalacak şekilde.
4. Yavaşça Çekin :Çocuğunuz bir kuyruğunu tutarken siz diğerini tutun. Dişi yavaşça o yöne doğru çekin doğal olarak ortaya çıkmak istiyor. Zorlamayın.
5. Rahatlık Sunun :Çocuğunuzla konuşun ve süreç boyunca ona güven verin. Cesaretlerini övmek her türlü korkuyu hafifletmeye yardımcı olur.
6. Basınç Uygulayın :Diş hafif bir kuvvetle çıkmıyorsa hafif bir baskı uygulayabilirsiniz . Parmağınızla diş tabanının çevresine bastırıp bırakın.
7. Mührü Kırın :Diş hala sıkı bir şekilde yerindeyse, saat yönünde ve saat yönünün tersine yavaşça döndürmeniz gerekebilir. . Doku bağını kırmaya çalışın.
8. Kökü kontrol edin :Diş çıkarsa, geride hiçbir parça kalmadığından emin olmak için kökü inceleyin. .
9. Kanama ve Şişme :Diş çekildikten sonra bir miktar hafif kanama veya şişlik normaldir. Rahatsızlığı azaltmak için soğuk kompres kullanabilirsiniz.
10. Bir Diş Hekimini Çağırın :Diş kıpırdamıyorsa, sağlam köklenmemişse veya ciddi ağrıya veya kanamaya neden oluyorsa çocuğunuzun diş hekimine danışın. Dişi dışarı doğru zorlamak diş etlerine zarar verebilir.