İşlem sırasında bir miktar baskı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz ancak anestezi nedeniyle bu minimum düzeyde olmalıdır. Bölgeyi uyuşturmak için kullanılan enjeksiyon genellikle çok küçüktür; sadece diş etini ve dişin yakınındaki çevre dokuyu uyuşturmaya yetecek kadardır. Diş hekimi iğneyi dikkatli bir şekilde diş etine sokacak ve anesteziyi enjekte edecektir. Enjeksiyon biraz acı verebilir ancak acı verici olmamalıdır.
Bölge uyuştuktan sonra diş hekimi, dişi diş etinden yavaşça gevşetmek için asansör adı verilen özel bir alet kullanacaktır. Daha sonra, dişi kavrayıp çıkana kadar dikkatlice kıpırdatmak için diş forsepsi kullanacaklar. Bazı durumlarda diş hekiminin dişte kalan kökleri veya parçaları çıkarmak için matkap kullanması gerekebilir.
Diş çekildikten sonra diş hekimi bölgeyi temizleyecek ve herhangi bir kanamayı durdurmaya yardımcı olmak için çekim bölgesinin üzerine küçük bir parça gazlı bez veya diş mumu koyacaktır. Çekim bölgesinin bakımını nasıl yapacağınız ve oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık veya şişliği nasıl yöneteceğiniz konusunda size talimatlar verilebilir.
Genel olarak, diş hekiminde süt dişinin çekilmesi işlemi genellikle hızlıdır ve çoğu çocuk tarafından iyi tolere edilir. Diş hekiminizin talimatlarına uymanız ve herhangi bir rahatsızlığı veya şişliği kontrol altına almak için reçeteli ilaçları veya ağrı kesicileri almanız önemlidir.