* Gömülü dişlerin çıkarılması
* Yüzdeki kırıkların onarılması
*Çene bozukluklarının tedavisi
* Bir yaralanma veya ameliyat sonrasında yüzün yeniden yapılandırılması
* Dudak damak yarık ameliyatlarının yapılması
*Uyku apnesinin tedavisi
*Yüz ağrısını yönetmek
Çene cerrahları, hastalarına kapsamlı bakım sağlamak için diş hekimleri, ortodontistler ve plastik cerrahlar gibi diğer sağlık profesyonelleriyle yakın işbirliği içinde çalışır. Karmaşık ameliyatları gerçekleştirme konusunda son derece yetenekli ve deneyimlidirler ve hastalarına mümkün olan en iyi bakımı sağlamaya kararlıdırlar.
Çene yüz cerrahının tedavi edebileceği spesifik durumlardan bazıları şunlardır:
* Gömülü dişler
* Yirmilik dişler
* Çene ağrısı
* TME bozuklukları
* Uyku apnesi
* Yarık dudak ve damak
* Yüz kırıkları
* Yüz yaralanmaları
*Baş ve boyun kanseri
* Yüz ağrısı
* Cilt kanseri
* Rekonstrüktif cerrahi
Çene cerrahisi oldukça uzmanlık gerektiren bir alandır ve çok fazla eğitim ve deneyim gerektirir. Çene cerrahlarının dört yıllık bir dişhekimliği programını, ardından altı yıllık bir tıbbi uzmanlık programını tamamlamaları gerekir. Uzmanlık süreleri boyunca hem diş hekimliği hem de tıp eğitimi alıyorlar ve çok çeşitli cerrahi prosedürlerin nasıl uygulanacağını öğreniyorlar.
Uzmanlıklarını tamamladıktan sonra çene yüz cerrahlarının sıkı bir kurul sertifikasyon sınavını geçmesi gerekir. Bu sınav onların anatomi, fizyoloji, cerrahi ve hasta bakımı konusundaki bilgilerini test eder. Sınavı geçtikten sonra Amerikan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Kurulu tarafından kurul sertifikasına sahip olurlar.
Çene cerrahları, hastalarına mümkün olan en iyi bakımı sağlamaya kendini adamış, yüksek vasıflı ve deneyimli profesyonellerdir. Çok çeşitli koşullara kapsamlı bakım sağlamak için diğer sağlık profesyonelleriyle yakın işbirliği içinde çalışırlar. Başınız, yüzünüz, boynunuz veya çenenizle ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız çene cerrahına görünmeyi düşünebilirsiniz.