Tarih:Bu, mevcut hastalık, geçmiş tıbbi geçmiş, sosyal geçmiş, aile geçmişi ve sistemlerin gözden geçirilmesinden oluşan hastanın tıbbi geçmişinin toplanmasını ve belgelenmesini içerir. Geçmişi elde etmedeki ayrıntı düzeyi ve karmaşıklık, Tarih bölümünün kodlama düzeyini belirler.
Fizik muayene:Bu, genel görünüm, yaşam belirtileri, baş, gözler, kulaklar, burun, boğaz, boyun, solunum, kardiyovasküler, gastrointestinal, genitoüriner, kas-iskelet sistemi, nörolojik ve cilt muayeneleri dahil olmak üzere fiziksel bir değerlendirmenin gerçekleştirilmesi ve belgelenmesi anlamına gelir. Fiziksel muayenenin kapsamı ve karmaşıklığı, uygun E/M kodu seviyesinin seçimine katkıda bulunacaktır.
Tıbbi Karar Verme:Bu bileşen, hastanın durumuna göre klinik karar vermenin karmaşıklığını değerlendirir. Ziyaret sırasında ele alınan sorunların sayısı ve karmaşıklığı, incelenen ve analiz edilen veri miktarı, komplikasyon riski ve tanı koyma veya tedavi seçeneklerini seçme konusundaki belirsizlik derecesi gibi faktörleri dikkate alır. Tıbbi karar verme düzeyi, uygun E/M kodunun seçiminde önemli bir belirleyicidir.
Süre:Hasta ile yüz yüze görüşmede harcanan toplam süre belgelenir. Bu süreye danışmanlık, önceki tıbbi kayıtların incelenmesi, ziyaretin belgelenmesi ve teşhis testlerinin istenmesi veya yorumlanması dahildir. Uzatılmadığı sürece, bir E/M seviyesinin seçilmesinde zaman genellikle önemli bir faktör değildir.
Danışmanlık:Bu, test sonuçlarını, tedavi seçeneklerini ve prognozu hasta ve/veya ailesiyle tartışmak için harcanan zamanı ifade eder. Danışmanlığın kapsamı ve karmaşıklığının yanı sıra hastanın önerilen bakım planına uyumu da dikkate alınır.
Bu bileşenlerin her biri değerlendirilir ve en önemli anahtar bileşene göre uygun E/M kodu düzeyi atanır. E/M kodlama yönergelerini kullanırken sağlık profesyonelleri, verilen hizmetlerin uygun şekilde geri ödenmesini sağlamak için hasta ziyaretinin ayrıntılarını doğru bir şekilde belgelemelidir.