Yüksek idrar akış hızı :İdrar yüksek hızda salındığında türbülans oluşturabilir ve kabarcıkların oluşmasına neden olabilir. Bu genellikle mesanenizin dolu olduğu ve idrarın hızla serbest bırakıldığı durumlarda meydana gelir.
Çözünmüş gazların varlığı: İdrar normalde karbondioksit ve nitrojen gibi çözünmüş gazlar içerir. Bu gazlar açığa çıktığında idrarda kabarcıklar oluşturabilirler. İdrardaki çözünmüş gazların miktarı diyetinizden ve sıvı alımı seviyenizden etkilenebilir.
Sabun veya temizlik ürünleri: Klozetin içinde sabun veya temizlik ürünleri varsa bunlar idrarla reaksiyona girerek kabarcık oluşturabilir. Bu daha çok umumi tuvaletlerde veya temizlik ürünlerinin yakın zamanda kullanıldığı durumlarda yaygındır.
Böbrek sorunları: Bazı durumlarda kabarcıklı idrar, böbrek taşları veya böbrek hastalığı gibi altta yatan böbrek sorunlarının bir işareti olabilir. Başka semptomların eşlik ettiği ısrarcı kabarcıklı idrarla karşılaşırsanız, değerlendirme için bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.
İdrar yolu enfeksiyonu :Bir idrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrarın bileşiminde değişikliklere neden olarak kabarcık oluşumuna neden olabilir. İYE'lere sıklıkla idrara çıkma sırasında ağrı veya rahatsızlık, bulanık veya kötü kokulu idrar ve sık idrara çıkma gibi başka semptomlar eşlik eder.
İdrarınızın görünümü veya özellikleri konusunda endişeleriniz varsa bir sağlık uzmanına danışmanız iyi bir fikirdir. Genel sağlığınızı değerlendirebilirler ve kabarcıklı idrara neden olan altta yatan tıbbi durumların olup olmadığını belirleyebilirler.