|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Alıntılar sokması | yılan Alıntılar
Sağlığı ve Hastalıkları

Nöbet geçirdiğiniz zaman neden ağzınız köpürür?

Nöbetler her zaman ağızda köpük oluşmasına neden olmaz. Ağızda köpüklenme veya köpürme, genelleştirilmiş tonik-klonik nöbetler veya grand mal nöbetler olarak bilinen belirli nöbet türleri sırasında kısa süreliğine ortaya çıkabilir.

Nedenler:

- Grand mal nöbetlerinde yoğun elektriksel aktivite, kas kontrolü ve nefes alma da dahil olmak üzere normal vücut fonksiyonlarını bozarak aşağıdakilere yol açar:

- Bilinç Kaybı :Nöbet sırasında insanlar genellikle çevrelerinden habersizdirler. Bu geçici bilinç kaybı sırasında tükürüğü kontrol eden kaslar gevşeyebilir. Ağızda tükürük birikmesi varsa ve bilinç kaybı ve kas kontrolü kaybı nedeniyle vücut onu yutamıyor veya tüküremiyorsa, hava gibi kuvvetli bir şekilde dışarı atıldığında bazen köpük kabarcıkları şeklinde taşabilir ve ağızdan dışarı dökülebilir. onunla karışıyor..

- Hızlı Nefes Alma :Köpürmeye katkıda bulunan bir diğer faktör, bu tür nöbetlere eşlik eden genellikle daha hızlı ve daha derin nefes almadır. Bu hızlanan solunum, siyalore veya hipersalivasyon olarak bilinen aşırı tükürük üretimine neden olabilir. Bu aşırı tükürüğün üretildiği kadar hızlı yönetilememesi ve bilinç kaybı nedeniyle etkili bir şekilde yutulamaması durumunda nefes verirken köpüklenme meydana gelebilir.

_Tüm nöbetlerin köpüklenmeyle sonuçlanmadığını ve varlığının veya yokluğunun nöbet şiddetini göstermediğini veya diğer nöbet türleri arasında anlamlı klinik ayrım sağlamadığını unutmayın_.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır