* Bakteriyel enfeksiyonlar :Bunlara Vibrio, Pseudomonas ve Aeromonas gibi bakteriler neden olabilir. Semptomlar arasında uyuşukluk, iştahsızlık, suyun renginin değişmesi veya bulanıklaşması ve yengecin vücudunda açık yaralar yer alabilir.
* Mantar enfeksiyonları :Mantar enfeksiyonlarına Aspergillus, Candida ve Fusarium gibi mantarlar neden olabilir. Semptomlar yengecin vücudunda beyaz veya kahverengi lekeler, renksiz veya bulanık su ve aktivitede azalmayı içerebilir.
* Viral enfeksiyonlar :Viral enfeksiyonlara yengeç tüy dökümü önleyici virüs (CMIV) ve parvovirüs gibi virüsler neden olabilir. Semptomlar bodur büyümeyi, tüy dökmede zorluğu ve uyuşukluğu içerebilir.
* Parazit enfeksiyonları :Parazit enfeksiyonlarına akarlar, solucanlar ve protozoanlar gibi çeşitli parazitler neden olabilir. Semptomlar kilo kaybı, uyuşukluk, tüy dökmede zorluk ve aktivitede azalmayı içerebilir.
Münzevi yengeçler arasında hastalıkların yayılmasını önlemek için aşağıdakiler önemlidir:
* Yeni yengeçleri yerleşik bir koloniye sokmadan önce en az 4 hafta karantinaya alın. Bu, yengeci herhangi bir hastalık belirtisi açısından gözlemlemenize ve hastalıkların yayılmasını önlemenize olanak tanır.
* Bakterileri, mantarları ve diğer kirleticileri gidermek için yengecin muhafazasındaki suyu temiz ve filtrelenmiş tutun.
* Yengeçlerin sağlıklı olmasını ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasını sağlamak için çeşitli ve besleyici bir diyet sağlayın.
* Hastalıkların yayılmasını önlemek için yengeçlerin bulunduğu alana yeni nesneleri dezenfekte etmeden sokmaktan kaçının.
* Bir yengecin hasta olduğundan şüpheleniyorsanız, onu koloninin geri kalanından izole edin ve bir veterinerden veya deneyimli bir yengeç bakıcısından tavsiye alın.