1. İmplantasyon Kanaması: Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sırasında, genellikle yumurtlamadan 6-12 gün sonra meydana gelen hafif lekelenme veya kanama.
2. Meme Değişiklikleri: Göğüsleriniz ağrıyabilir, şişebilir ve hassaslaşabilir. Meme uçları koyulaşabilir veya daha hassas hissedilebilir.
3. Yorgunluk: Görünürde hiçbir neden yokken aşırı yorgunluk ve bitkinlik hamileliğin erken bir belirtisi olabilir.
4. Bulantı ve Kusma (Sabah Bulantısı): Tipik olarak hamileliğin sonraki dönemleriyle ilişkilendirilse de, bazı kadınlar erken dönemde hafif mide bulantısı veya sabah bulantısı yaşarlar.
5. Şişkinlik: Artan progesteron seviyeleri hamileliğin erken evrelerinde gaz ve şişkinliğe neden olabilir.
6. Hafif Kramp: Regl dönemindekilere benzer hafif rahim krampları meydana gelebilir.
7. Sık İdrara Çıkma: Hamilelik ilerledikçe vücudunuz böbrekler tarafından filtrelenmesi gereken daha fazla kan üretir. Artan idrar sıklığı bu süreçten kaynaklanabilir.
8. Artan Koku veya Tat Duyusu: Hormon seviyelerindeki değişiklikler koku ve tat alma duyunuzu daha keskin hale getirerek belirli kokulara veya yiyeceklere karşı hassasiyete neden olabilir.
9. Yiyecek İstekleri ve İğrenmeler: Yiyecek tercihlerindeki açıklanamayan değişiklikler de erken gebelik ipucu olabilir.
10. Ruh Hali Değişiklikleri: Değişen hormon seviyeleri nedeniyle ara sıra ruh hali değişimleri yaşayabilirsiniz.
Bu semptomlardan herhangi birinin varlığının veya yokluğunun mutlaka hamileliği göstermediğini unutmayın; çünkü diğer birçok faktör (stres veya hormonal dengesizlikler gibi) benzer etkilere neden olabilir. Ayrıca bazı kadınlarda erken belirtiler hiç görülmeyebilir.
Hamilelik testi (genellikle idrarda veya kanda İnsan Koryonik Gonadotropin veya hCG adı verilen hamilelik hormonunun tespitine dayanır) hamileliği doğrulayabilir. En doğru sonuçları elde etmek için adet gecikmesinden birkaç gün sonra hamilelik testi yaptırmanız en iyisidir.