* Yerleşme kanaması: Bazı kadınlarda döllenmiş yumurta rahim duvarına yerleştiğinde meydana gelen hafif kanama olan yerleşme kanaması yaşanır. Bu, beklenen adet döneminden birkaç gün önce gerçekleşebilir ve bir dönemle karıştırılabilir.
* Düşük hCG seviyeleri: İnsan koryonik gonadotropin hormonu (hCG), implantasyondan sonra plasenta tarafından üretilir. Hamilelik ilerledikçe hCG seviyesi yükselir ve hamilelik testleri bunu tespit eder. Ancak hCG düzeylerinin hamilelik testiyle tespit edilebilecek seviyeye yükselmesi birkaç gün, hatta haftalar alabilir.
* İlaçlar: Doğum kontrol hapları gibi bazı ilaçlar yumurtlamayı engelleyebilir ve adet düzensizliğine neden olabilir. Bu, gerçekte ne zaman yumurtladığınızı bilmenizi zorlaştırabilir ve bunun sonucunda adet döneminizi kaçırabilirsiniz.
* Diğer tıbbi durumlar: Polikistik over sendromu (PCOS) gibi bazı tıbbi durumlar da düzensiz adet döngüsüne neden olabilir. PKOS'unuz varsa her ay yumurtlamayabilirsiniz, bu da hamile kalmanızı zorlaştırabilir.
Hamile olabileceğinizden endişeleniyorsanız bir doktora görünmeniz önemlidir. HCG seviyenizi ölçmek ve hamileliği doğrulamak için bir kan testi yapılabilir.