1. Bildirim: Düşük meydana geldiğinde sağlık ekibi bebeğin ebeveynlerini veya vasilerini bilgilendirecektir. Bu görüşmeye, bu zor dönemde bilgi, destek ve rehberlik sağlayabilecek bir doktor, hemşire veya başka bir sağlık hizmeti sağlayıcısı dahil olabilir.
2. Annenin Tıbbi Bakımı: Hastane, anneye ağrı yönetimi, durumunun izlenmesi ve gerekli tedavi veya müdahaleleri de içerebilecek uygun tıbbi bakımı sağlayacaktır.
3. Bebeğin Tutulması: Bebeğin cenazesine saygı ve itibarla muamele edilecektir. Çoğu durumda, hastanenin düşük yapmış bebeklerle ilgilenmek için aşağıdakileri içerebilecek özel politika ve prosedürleri olacaktır:
- Patolojik İnceleme: Bazı durumlarda bebek, düşük yapmanın nedenini belirlemek ve herhangi bir tıbbi durumu dışlamak amacıyla patolojik inceleme için bir laboratuvara gönderilebilir.
- Gömme veya Yakma: Ebeveynler, bebeğin gömülmesi veya yakılması seçeneğine sahip olabilir. Hastane, bir cenaze evi veya diğer hizmet sağlayıcılarla düzenlemeler yapılmasına yardımcı olabilir veya mevcut kaynaklar hakkında bilgi sağlayabilir.
- Destek ve Yas Hizmetleri: Birçok hastane, ebeveynlerin bebek kaybıyla baş etmelerine yardımcı olmak için yas danışmanlığı, destek grupları veya toplum kaynaklarına yönlendirme gibi destek hizmetleri sunmaktadır.
Mevcut belirli prosedürlerin ve hizmetlerin bir hastaneden diğerine farklılık gösterebileceğini unutmamak önemlidir; bu nedenle sundukları belirli protokoller ve kaynaklar hakkında sağlık ekibine danışmak en iyisidir.