| | Sağlığı ve Hastalıkları | Koşullar Tedaviler | Medikal Koşullar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Neden Colorblindness erkeklerde daha sık olduğunu

2013/3/3
? 1911 yılında bilimsel araştırma sırasında Gözlem kadınlar oğullarına renk körlüğü kırmızı-yeşil ( kırmızı veya yeşil görmek yetersizlik ) içingeni geçmek belirlenir . Erkekler bir X ve bir Y kromozomu erkek varken kadın , iki cinsiyete özgü X kromozomu vardır. Renk körlüğü kusurlu genanne ve bir erkek fetus , bir yüzde elli şansı varX kromozomu birine bağlanır; erkek bebekrenk körü alel (gen ) vardır . Kusurlu X kromozomu yerine tek gen hastalıklarıX kromozomu üzerinde yansıtmakNormal X. Tek Gen Bozukluğu

birçocuğa geçtiğindedurum oluşur . İki X birinde renk körlüğü sürmek bir kadın vardır kromozomlar . Erkekler sadece bir tane varken Kadınlar nadiren nedeniyle iki X kromozomu (bir normal ) vardıraslında renk körlüğü var X.
Kızlar Renkli Kör

alın nasıl anne ve baba her ikisi dekırmızı-yeşil renk körlüğü alel taşıdığı zaman bir kadın renk körlüğü için iki X kromozomu Passing sadece olur . Iki X kromozomu ( baba bir ve annemden bir)anneninbir normal X kromozomu bayıltır ve zaman sonrakızı renk körü .
Boys Never Get Babamın Renk Y kromozomu taşıyan bir erkek spermkadın yumurta girdiğinde Blindess

anlayışı içinde ,cenin bir erkek bebek olur . Baba renk körü olmasına rağmenbebeğin sadeceyinelenen Y kromozomu devralır , çünkü okusur ile taşıyanX kromozomuerkek fetus geçmez .
Baba Kızları
< içinGene verir gibi baba renk körlüğü içinarızalı X kromozomunu aldıktan kızları " zorunlu taşıyıcıları , " renk körü bir babanın her kız çocuğugenine sahip br >

çünkü. Zorunlu taşıyıcılarıhastalığa neden olan allel var ama onlar annelerindendiğer X kromozomununsağlıklı çalışma kopyasını çünkü nadirenbelirtiler var .
Numbers

bağlı taşıyıcı dişi hayatı boyunca kaç yavrular ,oğullarının yüzde ellihastalık başvurun ve onun kızları yüzde ellihastalıklı alel taşırlar. Geri kalan tüm çocuklarX genininnormal kopyasını sahip .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com