Nükleer reaktör yakıt nükleer bomba malzemeler gibi saflaştırılmış değildir , bu yüzden bu şekilde patlamaz. Bununla birlikte, sıcak reaktör birikmiş süper ısıtılmış gazlar ve buhardan patlayabilir. Nisan 1986 yılında ,Ukrayna'daki Çernobil reaktör bu şekilde patladı . TNT 1 ton eşit bir patlayıcı kuvvet ilereaktörün kapalı1.000 tonluk kapağı patladı .
Fallout
ciddi bir patlama , duman ve kül içeren
sonra radyoaktif parçacıklardışında havaya kaçabilir . Parçacıklar sonunda serpinti gibiyere geliyor , rüzgar kayması olacaktır . Serpintireaktörü çevreleyen birçok mil kare kirletebilir. Serpinti Radyoaktif maddeler iyot , uranyum ve diğer unsurların izleri bulunmaktadır .
Sınırlama İhlali
bir nükleer santraldareaktör büyük oturur beton muhafaza bina. Amacı, acil durumda reaktörüne kaçmasını radyoaktivitenin önlemektir. Bir çöküşün içinde, ancak ,erimiş reaktörkabı binasınınzemin nüfuz yeterince sıcak .
Çin Sendromu
tam bir erime ise ,alt ihlal sonra tutucu yapı , sıcak madde toprağa yolunu eritmek için devam edebilir. 1971 yılında , fizikçi Ralph Lapptoprak ile tamamen yolunu eriyorradyoaktif kütlesini tanımlamak içindönem " Çin Sendromu " icat . Bir kaç metre erimiş sonra gerçekçi ,zemin ısısını absorbe olur . Hatta en kötü nükleer kaza sırasında , bu hiç olmamıştı.