şekil , bu bekçi hücreleri dilsiz - çan şeklinde vegözeneklerin yarık benzeri vardır . Bazı durumlarda,bekçi hücreleri yarı hilal şeklinde hücrelerdir ve bir yarık benzeri bir açıklık bırakarak kendi içbükey tarafın kıvrık uçları ile birbirlerine bağlıdırlar. Angiosperm bitkiler , bu iki bekçi hücreleri , böbrek - şekilli olan ve bir merkezi gözenek oluşturan içbükey tarafın her iki uçlarından birbirine bağlı kalır.
Cell wall
gözenek tarafına bakan koruma hücrelerinduvarları , genellikle , diğer taraftan daha kalın ve ince parçalar daha fazla genişletilebilir p. Bekçi hücreleri genellikle genelliklestoma gözenek yüzler ve aynı zamanda her stoma altındaalt stoma odasının ( üzerinde bitişikhücrelerin ulaştığı o duvara devam manikür ile kaplıdır , önemli bir boşluk veya içi boşlukolarak bilinir ki mevcut alt stoma odası ) .
hücre duvarının kalınlığı bekçi hücrelerinin hücre duvarlarının
Kalınlığı ve büyüklüğü farklı değişir . Otların olarak, koyulaştırılmış dış ve iç duvarları dar orta bölgelere sahipkoruma hücreleri; bekçi hücreleri bağlı hücreler , uzun her yan üzerinde bir ile ilişkilidir. Dikotiledon ve monokotiledon hem de bulunanAmaryllis türü , her açıklığı çevresindeki koruma hücrelerinin hücre duvarları kalınlaşmıştır . Biryofit bulunanMnium türü olarak, koruma hücreduvarı ventral , dorsal duvar daha incedir.
Hücre içi partiküller
Bu hücreler belirgin çekirdek, yoğun sitoplazma , çok sayıda mitokondri , endoplazmik retikulum elemanları, Golgi organları , çeşitli boyutlarda ve choloroplastids bir vakuollü . Bu chloroplastids mezofil hücrelerichloroplastids farklıdır. Ancak, normal olarak fotosentezi yerine . Bazı türlerinbekçi hücreleri fotosentez pigmentleri eksikliği olabilir.
Epidermal hücreler
yanındabekçi hücreleri bulunanepidermal hücreler , yan hücreler denir . Bu hücreler, boyutu ve düzenlemesi , diğer hücrelerden ayırt edilebilir. Diğer bir deyişle,koruma hücreleri bitişikepidermal hücreler, genellikle tipik epidermal hücrelerin morfolojik diğerlerinden farklıdır .