| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Megestrol Asetat ve Kilo Alma

Kanser veya HIV gibi kronik israf hastalıklarınız varsa kaşeksiye denen bir durumla sonuçlanmaya çalışsanız bile kilo verebilirsiniz. İştahsız yaşlı insanlar da iştahsızlık nedeniyle aşırı kilo kaybedebilir. Bu koşullar altında kilo kaybı, ölüm oranlarını artırabilir. Sentetik bir progestin hormon tedavisi olan Megestrol asetat, iştahı önemli ölçüde artırabilir ve gerekli kilo alımına neden olur.

Eylemler

Megestrol asetat, östrojen ve diğer hormonları engelleyen hormonal etkilere sahiptir. Bu ilacın neden iştah açtığı açık değildir. Hormon etkileşimi nedeniyle, hormona bağımlı tümörler, megestrol asetat'a cevap olarak küçülebilir. Bu ilacı sıvı veya tablet şeklinde alabilirsiniz; Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Mike Salacz'a göre normal doz günde 160 ila 800 mg arasındadır ve 800 mg'ın üzerindeki dozlarda ek yarar görülmez.

Efektler

Megestrol asetat Salacz'a göre deksametazon kadar etkili ve iştah arttırmada dronabinolden daha iyi. Meydana gelen kilo alımı, yağsız kaslardan ziyade yağ dokusundaki artıştan ibarettir. Sıvı tutulması bu ilaçla yapılan kilo alımını hesaba katmaz. Kanser hastalarında, yalnızca yüzde 20 ila 30 arasında, altı ila sekiz haftalık tedavinin ardından yüzde 5'ten daha fazla kilo alımı olarak tanımlanan pozitif bir yanıt var, diyor Salacz. insanların yüzde 10 ila 29'unda meydana gelen yan etkiler, ellerde ve ayaklarda ödem veya şişlik ve kadınlarda atılım kanamasıdır. İshal yüzde 15 oranında meydana gelir; İlacını alan erkeklerin yüzde 14'ü iktidarsızlık ve başağrısı yüzde 10'unda görülüyor. Ayrıca güneş duyarlılığını da arttırmış olabilirsiniz. Bu ilacın ciddi riskleri arasında kan pıhtılaşması riski artar. Herhangi bir baldır ağrısı, kızarıklık veya şişme veya nefes darlığı durumlarını derhal doktorunuza bildirin. Megestrol asetat ayrıca kan şekeri seviyesini de artırabilir. Doğum kusurlarını artırabileceğinden hamile kalma olasılığı varsa bu ilacı almayın.

Dikkat Edilecek Noktalar

Kas dokusu yerine yağ artışının kanser gibi kronik rahatsızlıkların tedavisinde herhangi bir yararı olup olmadığı “Klinik Endokrinoloji Dergisi & Journal of Journal of Şubat 2007” sayısında yayınlanan bir yayına göre net değil. Metabolizma. ”İştahtaki bir artışın, başka bir fayda olmasa bile son dönem kanser tedavisinde palyatif bir etkisi olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com