| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hakkında Depresyon ve Anksiyete İçin Olanzapin

Olanzapin, şizofreni ve bipolar bozukluğun manik ve depresif durumları dahil olmak üzere psikotik durumların tedavisinde kullanılan bir antipsikotik ilaçtır. İlaç etkili olmasına rağmen, bu ilacı almak isteyenlerin oluşabilecek ciddi riskleri öğrenmesi gerekir. Bu ilacı almadan önce tüm yan etkileri ve riskleri bir doktor ya da ruh sağlığı uzmanıyla iyice tartışın. Demansla ilgili depresyon veya anksiyeteden muzdarip olanlar, zatürree, kalp yetmezliği veya hatta ölüme neden olabileceğinden bu ilacı almamalıdır. Karaciğer hastalığı, yüksek kolesterol veya trigliseritler, nöbetler veya epilepsi, diyabet, barsak problemleri, genişlemiş prostat, kalp hastalığı veya dar açılı glokomu olan kişiler, ilacı güvenli bir şekilde alabilmeleri için özel testler veya doz ayarlaması gerekebilir. Meme kanseri öyküsü, kalp yetmezliği, kalp krizi, felç veya düşük beyaz kan hücresi sayımı olanlar, bu ilacı kullanmadan önce bir doktorla da görüşmelidir.

Olanzapin Alma

İnsanlar genellikle günde bir kez olanzapin alırlar. Her gün yaklaşık olarak aynı saatte, yiyecekle veya yiyeceksiz. Düzenli bir tablet veya oral olarak parçalanan bir tablet formunda gelir. Bu ilaç genellikle, Drugs.com'a göre danışmanlık veya diğer psikolojik destek programlarını içeren daha büyük bir tedavi programının bir parçasıdır. Olanzapinin önerilen dozu, özel koşullara bağlı olarak değişir. Bireyler her zaman doktorlarının talimatlarını ve reçeteli etiket üzerindeki bilgileri takip etmelidir.

Yan Etkiler

Olanzapinin sık görülen yan etkileri baş ağrıları; uyuşukluk; yorgunluk; baş dönmesi; huzursuzluk; Iştah artışı; kilo almak; mesane kontrolünün kaybı; kabızlık; kaçırılmış adet dönemleri; uyuşukluk veya karıncalanma hissi; hafıza problemleri; veya sırt, kollar, bacaklar veya midede ağrı. Bu yan etkiler, vücut ilaca alıştıkça azalabilir. Bazı yan etkiler ciddi tıbbi komplikasyonlara işaret edebilir. Bu ciddi yan etkiler arasında şişlik, ağız kuruluğu, susuzluk, normalden daha az idrar yapma, konuşma güçlüğü veya yutma, seğirme, sert kaslar, yüksek ateş, konfüzyon, kalp atışlarında değişiklikler, solgunluk hissi, grip belirtileri, üst karın ağrısı, koyu renkli idrar, sarılık veya kil renkli tabureler. Kişilik değişiklikleri, halüsinasyonlar, olağandışı düşünceler veya davranışlar veya kendine zarar verme veya başkalarına zarar verme düşünceleri de ortaya çıkabilir. Bu ciddi yan etkilerden herhangi birini yaşayanlar derhal bir doktora başvurmalıdır.

Olanzapin'i Durdurmak

İnsanların olanzapin alırken belirtilerinde bir fark görmeleri biraz zaman alabilir. Bazı insanlar semptomlarının kötüye gittiğini bile fark edebilir. Bununla birlikte, insanlar bu konuda bir doktorla konuşamayana kadar ilacı almaya devam etmek önemlidir. İlacı aniden durdurmak, tehlikeli geri çekilme etkilerine neden olabilir. Bu ilacı kesmesi gereken bireyler, bunu yalnızca kademeli olarak ve bir doktor veya ruh sağlığı uzmanının yakın izlemesi altında yapmalıdırlar.

İlaç Etkileşimleri

İnsanlar, uyurken uyuşukluğu artıran veya nefes almayı yavaşlatan ilaçları kullanmamalıdır. olanzapin. Bunlar arasında soğuk algınlığı veya alerji ilaçları, uyku hapları, narkotik ağrı ilaçları, nöbet ilacı, kas gevşetici ilaçlar ve depresyon ve anksiyete için başka ilaçlar yer alır. Parkinson hastalığı, karbamazepin, diazepam, fluoksetin-olanzapin, fluvoksamin, omeprazol, rifampin ve kalp veya kan basıncı ilaçları için düzenli olarak ilaç kullananlar, olanzapin almadan önce bir doktorla konuşmalıdırlar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com