| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Rezene Tohumu & Heartburn

Rezene, üç metreye kadar büyüyen sert, çok yıllık bir bitkidir. Hassas, tüylü yapraklara sahiptir ve küçük, sarı çiçek kümeleri oluşturur. Avrupa ve Akdeniz'e özgüdür. Tarih boyunca rezene, hazımsızlık, mide ekşimesi, kabızlık, şişkinlik ve şişkinlik gibi bir dizi sindirim rahatsızlığını tedavi etmek için kullanılmıştır. Evde herhangi bir bitkisel ilaç tedavisine başlamadan önce doktorunuza danışın.

Tarihçe

Rezene, yemeklerin tadına bakmak ve tıbbi kullanım için uzun bir geçmişe sahiptir. Botanical'a göre, ilk kayıtlar rezene Romalılar tarafından yetiştirildiğini ve kötü etkilerden korunmak için kullanıldığını gösteriyor. Ayrıca balık mevsiminde kullanıldı. Eski Yunanlılar cesaret ve güç ve uzun ve sağlıklı bir yaşam sağlayabileceğine inanıyordu. Günümüzde pek çok bitkisel uygulayıcı, mide ekşimesi gibi sindirim bozuklukları için rezene önermektedir.

Mide ekşimesi

Mide ekşimesi, yemeğin hemen ardından göğüste rahatsızlık ve yanma hissine neden olan bir sindirim sistemidir. MayoClinic.com'a göre, mide ekşimesi, yemek borusu sfinkterinizin - guletin tabanının etrafındaki küçük bir kas bandı - sıvı yiyeceğin mide asidinin geri akmasına neden olarak sıvı yemek borusundan yeniden girmesine izin vermesi nedeniyle ortaya çıkar.

Herbs 2000'e göre, rezene çok sayıda aktif bileşen içerir. Fencefon, trans-anethole, limonen ve a-pinen maddelerden oluşan uçucu yağdır; bu, otun mide üzerindeki rahatlatıcı etkilerinden ve sindirim bozukluklarının önlenmesinden sorumlu olduğu düşünülür. Ekstre edilen yağ bitki tohumları kadar etkilidir.

Fonksiyon

Rezene, sindirim sistemini rahatlatıp, asit ve iltihapları ve ayrıca gaz ve şişmeyi azaltabilen anlamına gelir. Sindirime yardımcı olmak ve mide yanmasını önlemek için bir yemekten sonra rezene tohumlarını çiğneyebilirsiniz. Rezene sıvı özü veya tentüründe de mevcuttur. Vitamin Stuff'a göre önerilen doz 1 çay kaşığıdır. tentür her gün üç kez veya 1/2 çay kaşığı alınacak. günde sıvı ekstraktın alınması.

Uyarı

Herbs 2000'e göre, rezene aşağıdaki yan etkilere neden olabilir: kontakt dermatit, kurdeşen, foto-dermatit, bulantı, kusma ve akciğer ödemi. Hamile ve emzikli kadınlar diyetlerinde çok miktarda rezene tüketmemelidir. Şeker hastası olan kişiler, yüksek şeker içeriği nedeniyle rezene şurupları kullanmaktan kaçınmalıdır. Bitkisel bir takviye almadan önce doktorunuza danışmalısınız.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com