| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sürekli Eğitimin Avantajları ve Dezavantajları

Uzun mesafe (LSD) eğitimi olarak da adlandırılan sürekli eğitim kalıcı ve zaman alır. Eğitim çok uzun bir süre boyunca sabit bir hızda yapılır ve stajyerin oksijen borç seviyesinin hemen altında kalması için stres seviyeleri korunur. Sürekli antrenmanın zıttı, antrenman sırasında keskin artışlar ve yoğunluğun azalması gerektiren aralıklı antrenmandır. Hem sürekli hem de aralıklı antrenman tekniklerinin faydaları ve dezavantajları vardır.

Sürekli Antrenmanın Avantajları

Sürekli antrenman genellikle ağır ekipman gerektirmez; görevler. Bu tür antrenmanlar aynı zamanda antrenörlerin aerobik kondisyonunu da büyük ölçüde iyileştirir, çünkü egzersiz yaparken vücudu oksijen eşiğinde tutar. Kalp ve solunum sistemi için iyidir ve çoğu alıştırmanın kopyalanması ve gerçekleştirilmesi kolaydır. Sürekli eğitim, stajyerlerin kilo vermelerine veya yaralanma sonrasında formda kalmalarına da yardımcı olabilir. Ayrıca, sürekli eğitim aerobik kondisyonu geliştirse de, anaerobik kondisyon için çok az şey yapar. Sprint ve futbol ve futbol gibi hızlı seri vuruş gerektiren sporlar ve oyunlar için antrenman yapanlar sürekli antrenmanlardan pek fayda görmezler.

Interval Eğitimin Avantajları

aralıklı antrenman, stajyerler anaerobik ve aerobik egzersizin birleşik sonuçlarını alır. Sürekli antrenmanlardan farklı olarak, aralıklı antrenman sporcuların süratle hızlanma ve değişim yeteneğini arttırmaya yardımcı olur. Bu tür antrenmanlar, kursiyerler arasında hem dayanıklılık hem de kararlılığın geliştirilmesine yardımcı olur ve antrenörlerin sporcularının becerilerini ölçmek için genellikle daha iyi bir araçtır. Stajyerler aralıklı antrenmanlarla devam ettikçe, iyileşme süreleri artar. Düzenli antrenman yaparken vücudu fazla zorlamak ve germek çok kolaydır ve bu kasların çekilmesinde veya yırtılmasında, eklem problemlerinde, ısıl yorgunlukta ve dehidrasyona neden olabilir. Aşırı şiddetli semptomlar arasında yorgunluk, soğuk algınlığı, uykusuzluk gibi tekrar eden hastalıklar, iştahsızlık ve dinlenirken bile kalp atış hızındaki artış sayılabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com