| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sağlıklı Beslenemenin Uzun Süreli Riskleri Nelerdir?

Sağlıklı bir diyet, gelişmiş bir bağışıklık sistemi, hastalık ve hastalık riskini azaltma ve uzun ömürlülük dahil olmak üzere sayısız fayda ile ilişkilidir. Sağlıksız beslenme yıllarca biriktiğinde, bu faktörler zarar görebilir. Sağlıksız bir diyet, osteoporoz, yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklar gibi ciddi durumları geliştirme olasılığını artırır. Bu tür hastalıkları önlemek için, en iyi sonuçları almak için semptomların ortaya çıkmasından çok önce dengeli, besin açısından zengin bir diyet düşünün.

Osteoporoz

Osteoporoz, yüksek kırılma riski taşıyan kırılgan kemikler anlamına gelir. Purdue Üniversitesi'ne göre, osteoporoz temel olarak yaşlı erişkinlerde, sıklıkla ömür boyu yetersiz beslenmenin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Genç erişkinler, kadınlar için 20'li yaşların başları kadar genç kalsiyum, kemiklerinizden yavaş yavaş tükenmeye başlar. Yeterince kalsiyum, D vitamini ve C vitamini tüketmiyorsanız veya vücut ağırlığınız uzun süre tehlikeli derecede düşük kalırsa, osteoporoz riskiniz çarpıcı biçimde artar.

Osteoporoz geliştirme şansınızı azaltmak için tüketin. düzenli olarak az yağlı süt ürünleri, kalsiyum takviyeli ekmekler, tahıllar, meyve suları ve soya sütü, ıspanak, somon, sardalye ve tofu gibi kalsiyum bakımından zengin çeşitli yiyecekler. Turunçgiller, domatesler ve çilekler C vitamininin pozitif kaynaklarıdır ve kısa süre boyunca her gün güneşe atlayarak D vitamini alabilirsiniz. D vitamini, çoğu müstahkem süt veya soya ürününde de bulunur.

Hipertansiyon

Hipertansiyon veya yüksek tansiyon, atardamarlarınız zamanla biriken plakla tıkandığında oluşur. Arteriyel plakların çoğu diyetten türetilir ve genel olarak aşırı yemeye ek olarak genellikle doymuş yağlardan, trans yağlardan ve diyet kolesterol alımından kaynaklanır. Purdue’daki uzmanlar, Amerika’daki yetişkinlerin yüzde 50’sinin hipertansiyon geliştirme riski, inme, böbrek yetmezliği, kalp krizi ve kalp yetmezliği risklerini artırma riski taşıdığını gösteriyor.

Mayo Clinic’e göre aşırı kilolu veya obez, çok fazla sodyum veya çok az potasyum veya D vitamini tüketmek ve aşırı alkol tüketimi, hipertansiyon için önemli risk faktörleridir. Yüksek tansiyonu önlemek veya azaltmak için, meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve yağsız protein kaynakları gibi çeşitli sağlıklı yiyecekleri tüketin ve ilave şekerleri, doymuş yağları ve derin yağda kızartılmış yiyecekleri kesin. Düzenli fiziksel aktivite de hipertansiyonu önlemenin bir yoludur.

Kardiyovasküler Hastalık

Kardiyovasküler durumlar ve kalp hastalığı, arteriyoskleroz, konjestif kalp yetmezliği, kalp krizi ve felç gibi hastalıklar ciddi, potansiyel olarak hayati tehlike arz ediyor yıllarca sağlıksız yeme sonucu ortaya çıkabilecek hastalıklar. Amerikan Kalp Derneği'ne (AHA) göre, sağlıklı bir diyet kalp hastalığıyla mücadelede en etkili araçlardan biridir. Doymuş yağlar (yağlı etlerde, peynir, tereyağı ve yumurtalarda bulunur) ve trans yağlar (kısalma, margarin, derin yağda kızartılmış gıdalar ve işlenmiş atıştırmalık gıdalarda bulunur) gibi yiyecekler kardiyovasküler hastalıklar için risk oluşturur. Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, baklagiller ve diğer yağsız protein kaynakları gibi besin bakımından zengin besinler, bu tür hastalıkların riskini azaltabilir. Ek olarak, AHA haftada en az iki porsiyon yağlı balık, örneğin somon, ton balığı ya da uskumru gibi vücuda omega-3 yağ asitleri ve vücudun ihtiyaç duyduğu kalp sağlığına uygun yağlar önermektedir. p> Uzun süreli sağlığı korumak ve diyete bağlı hastalıkları önlemek için, çeşitli besleyici gıdalar bakımından zengin, dengeli bir diyete uyun. En iyi sonuçları elde etmek için kalifiye bir tıbbi veya diyet uzmanından rehberlik ve süpervizyon isteyin.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com