| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Şeker Kalp Atış Hızınızı Nasıl Etkiler?

Vücudunuz yediğiniz yiyecekleri yakıt olarak kullanır. Bu yiyecek, şekere benzeyen glikoz biçiminde yakıta dönüştürülür.

Şeker size enerji sağlarken, yüksek kolesterolle birlikte yüksek kan şekeri düzeyleri kalp hastalığına yol açabilir. Vücutta depolanan aşırı şeker, yağa ve aşırı ağırlığa dönüşerek vücudunuzun yakıtı doğru şekilde işlemesini olumsuz yönde etkiler. Bu sorun kalp ve akciğer sisteminizi etkiler.

Efektler

Kan şekeri seviyeleri, seviyelerde aşırı yüksek veya çok düşük olduğunda kalbi etkiler. Kan şekeri seviyesinin yükselmesi kan basıncını ve kalp atış hızını yükseltir. Bu kalp hastalıklarına yol açar. Kan şekeri seviyeniz düşükse, hızlı bir kalp atış hızı ve uyuşuk, huzursuz bir zayıflık hissedeceksiniz. Hormonal dengesizlikler, yorgunluk, depresyon, panik atak ve halüsinasyonlar düzensiz kan şekeri seviyelerinin bir sonucudur. Bebeklerde, düşük kan şekeri seviyeleri anormal bir kalp atış hızına neden olabilir

Glisemik Uyuşmazlık

Hipoglisemi (düşük kan şekeri) ve hiperglisemi (yüksek kan şekeri) vücudumuzdaki iki aşırı glikoz durumudur. Modern, hareketsiz yaşam tarzları ve lifsiz gıdaların tüketimi hipoglisemik bir duruma yol açar. Pankreasın rafine edilmiş gıda tüketimine tepki verir. Sonuç, kan şekeri seviyenizin hızla düşmesine neden olabilecek aşırı bir insülin üretimi olabilir. Bu, beyin hasarına, depresyona veya kalp atış hızındaki değişikliklerin yanı sıra sadece hasta olma hissine yol açabilir.

Önleme /Çözüm

Sistematik solunum egzersizini içeren pranayam'ın yoga uygulaması KnowYoga.org 'a göre kan şekeri seviyesini normalleştirir ve kan dolaşımını iyileştirir. Tarçın ayrıca FoodProcessing.com'a göre, tip 2 diyabetli hastalarda açlık serum glukozunu, kan yağlarını ve toplam kolesterolü düşürerek kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı olur. Tarçın postprandiyal kan şekeri ve gastrik sorunları azaltır.

Genel olarak, kan şekeri ile ilgili problemlerin üstesinden gelmek için diyetinizi değiştirebilirsiniz. Yüksek oranda şeker ve tuz içeren yiyecekleri yok edin veya azaltın. Çeşitli meyve ve sebzeler yiyin. Kalorilerinizi ve porsiyon ölçülerinizi kontrol edin.

Dikkat Edilecek Noktalar

Kalbin uygun şekilde işlemesinden sorumlu bazı fizyolojik ve psikolojik faktörler vardır. Şeker veya glukoz, bu faktörlerden biridir. Vücudunuz yalnızca diyet şekerinden değil, karbonhidratlardan da glikoz üretir. Bu, vücudunuzun enerjisinin kaynağıdır. Dengeli beslenmede şeker kalbe herhangi bir tehdit oluşturmaz. Yokluğunda, vücut hipoglisemik hale gelir. Çok düşük bir şeker seviyesiyle çok uzun süre hayatta kalamazsınız.

Tanımlama

Kan şekeri düzenlemesi sizin için bir sorunsa, sabahın erken saatlerinde kan şekeri monitörünüzle kan şekeri seviyenizi kontrol edin. Kan şekerinizi, kan basıncınızı ve kolesterolünüzü kontrol ederek kardiyovasküler hastalık riskinizi düşürmek için egzersiz yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com