| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Helicobacter Pylori

Heliobacter pylori, midelerinin yaklaşık yüzde 30'unda bulunan ve 50 yaşın üzerindeki tüm insanların yarısında bulunan bakteridir. Avustralyalı hekimler Barry Marshall ve Robin Warren kazandı. 2005'teki Nobel Ödülü, bu tür bakteri türlerinin peptik ülserlere neden olduğunu ve ülserlerin endişe verici ve fazla mide asidinin yol açtığı inancını ortadan kaldırdığı için keşfettiği için. H. pylori bakterileri aynı zamanda mide kanseri, Menetrier hastalığı ve irritabl bağırsak sendromu ile de bağlantılıdır.

H. Pylori Enfeksiyonunun Etkileri

H. pylori bakterisine sahip kişilerin yaklaşık yüzde 90'ı ülser alamaz, Muhtemelen genetik yüzünden. Karın ağrısı, bulantı veya kusma gibi semptomlarınız varsa, doktorunuz H. pylori enfeksiyonu için test yapabilir. Antibiyotiklerle yapılan üçlü tedavinin, mide asidini ve bizmutu azaltan ilaç tedavisinin, enfeksiyonu yok ettiği ve ülserlerin iyileşmesine izin verdiği gösterilmiştir. Bununla birlikte, hastaların yüzde 20'sinde altı ay içinde nüks görülür.

Bağışıklık Sisteminizi Destekleyin

H. pylori veya ülser tedavisi görüyorsanız, önce ilaç ve yiyecek etkileşimleri konusunda doktorunuza danışın. diyetinizi değiştiriyorum. Antibiyotikler hem iyi bakterileri hem de kötüyü öldürür ve sindirim sisteminizdeki doğal bitki örtüsünü desteklemek daha güçlü bir bağışıklık sistemine yol açabilir. Lactobacillus salivarius bakterilerinin H. pylori'nin neden olduğu enfeksiyonları önleyip tedavi edebildiği ve yoğurttaki ve bağırsak destek takviyelerindeki hem Lactobacillus hem de Bifidobacterium'un kolonik iltihabı azalttığı gösterilmiştir. Bu yararlı bağırsak bakterilerinin sağlıklı kolonileri ayrıca kötü bakteri ve maya veya Candida popülasyonunu kontrol altında tutarlar.

Ülser ve H. Pylori Enfeksiyonları İçin Yiyecekler

Protein açısından yüksek bir diyet kalori) ve C vitamini mide zarının iyileşmesini teşvik edecektir. B12 vitamini eksikliği, kronik H. pylori enfeksiyonu olanlarda sık görülür, bu nedenle B12 ile takviye etmek veya et ve balık tüketimini arttırmak anemi riskini azaltabilir. Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana ve brokoli, H. pylori bakterilerini öldüren doğanın antibakteriyel olan sülfoptan bakımından yüksektir. A vitamini, mukoza zarının sağlıklı çalışması ve doku onarımı için gereklidir. Karaciğer, havuç, yeşillik, ıspanak, kuşkonmaz, tatlı patates, şeftali, kavun ve kayısıda bulabilirsiniz. Hassasiyetlere neden olan yiyeceklerden kaçının veya alkol, kafein, karabiber, kırmızı biber ve aspirin gibi sindirim sisteminizi tahriş edin. Meyve ve sebzelerde zengin bir diyet, iyileşmeyi destekleyen besin maddeleri sağlayacaktır.

Diğer Ekler

H. pylori bakterileri C vitamini ve sarımsaklara karşı oldukça hassastır ve her ikisi de uzun süre yan etkisi olmadan alınabilir. DGL meyankökü mide zarının iyileşmesine yardımcı olur. Goldenseal ve aloe vera, mukoza zarlarına karşı rahatlatıcıdır. Zencefil, gastrit ve ülserlere sıklıkla eşlik eden bulantıları hafifletmeye yardımcı olabilir. Pirinç kepeği yağından elde edilen gama orizanol, mide sularının üretimini normalleştirmek için otonom sinir sistemine etki eder. Çinko iyileşme oranını arttırır ve mide zarının zarar görmesini önler. Keten tohumu linoleik asit içerir ve duodenal ülseri olan insanlar bu esansiyel yağ asidinde düşüktür. Alternatif tedaviler yapmadan önce doktorunuza danışın, özellikle reçeteli ilaçlar alıyorsanız.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com