| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hemoglobin Nasıl Düşürülür

Hemoglobin seviyeleri, kan dolaşımında kırmızı kan hücrelerinin konsantrasyonunda artış olduğunda yükselir. Çok fazla kırmızı kan hücresi mevcut olduğunda, felç veya kalp krizine yol açabilecek kan pıhtılaşması riskini artırır. Bu nedenle, hemoglobin seviyelerini tekrar normal seviyelerine düşürmek önemlidir. Neyse ki, hemoglobin düzeylerini düşürmenin ve kan pıhtılaşması gibi komplikasyon riskini azaltmanın yolları var.

Hemoglobin Düzeyini Düşürmenin Yolları

Sigara içmek hem erkeklerde hem de kadınlarda hemoglobin seviyesini arttırır ve hemoglobinde yükselme daha fazla sigara içenlerde daha yüksektir. Bunun nedeni sigara içmenin vücut dokularına oksijen iletimini azalttığı ve bu da kemik iliğinin daha fazla kırmızı kan hücresi üretmesine neden olmasıdır.

Göğüs röntgeni alın. Akciğer hastalığı yüksek hemoglobin seviyelerinin ortak bir nedenidir, çünkü hastalıklı akciğerler daha az oksijen alır. Sigara içmek gibi, oksijen eksikliği daha fazla kırmızı kan hücresinin üretilmesine ve hemoglobin seviyesinin artmasına neden olur. Göğüs röntgeni genellikle yüksek hemoglobin seviyesine neden olabilecek akciğer problemlerini teşhis edebilir.

Daha fazla su için. Dehidrasyon, yüksek hemoglobin seviyesinin ortak bir nedenidir ve seviyeleri% 10 ila 15 arttırabilir. Hemoglobin seviyelerini düşürmek için daha çok kafeinli olmayan sıvılar, tercihen su içirin.

Daha düşük bir seviyeye geçin. Daha yüksek kotlarda yaşayan insanlar daha yüksek hemoglobin seviyelerine sahiptir. Daha yüksek kotlarda, havadaki oksijen miktarı azalır ve vücut, oksijen taşıma kapasitesini arttırmak için daha fazla kırmızı kan hücresi üreterek tepki verir. Daha düşük bir seviyeye geri dönmek, zaman içinde problemi düzeltir.

Flebotomi al. Flebotomi, kırmızı kan hücrelerinin vücuttan kan bağışına benzer şekilde alındığı bir prosedürdür. Kırmızı kan hücreleri vücuttan alındığında, hemoglobin seviyesini düşürür. Hemoglobin seviyeniz çok yüksekse, doktorunuzla bu prosedür hakkında konuşun.

Tam bir fizik muayene yaptırın. Akciğer hastalığı dışındaki tıbbi durumlar, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, kalp hastalığı ve polisitemi vera adı verilen bir durum gibi yüksek bir hemoglobine neden olabilir.

Hemoglobin seviyenizin neden yüksek olduğunu öğrenmeden. Test için doktorunuza başvurun.

Bazı ilaçlar yüksek hemoglobin seviyelerine neden olabilir. Doktorunuzla birlikte aldığınız ilaçları tartışın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com