| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Omega-3 bir Antioksidan mıdır?

Omega-3 yağ asitleri bir çoklu doymamış yağ türüdür ve balık ya da bitki kaynaklarından elde edilir. “Antioksidan”, vücuttaki serbest radikal hasarını nötralize edebilen maddelerin kimyasal özelliğini ifade eder. Omega-3'ler süper antioksidanlar arasında yer almamakla birlikte, Ağustos 2002'deki “Amerikan Beslenme Koleji Dergisi” nde yapılan bir çalışmada, serbest radikal seviyelerinin düşürüldüğü bildirilmektedir.

Antioksidanlar Hakkında

Vücudunuz yiyecekleri parçaladığında veya çevresel toksinlere maruz kaldığında serbest radikal denilen dengesiz bileşikler üretir Serbest radikallerin oksidatif stres olarak bilinen ve kanserin gelişmesine katkıda bulunabilecek hasara neden olduğu , romatoid artrit ve Alzheimer, göz, kalp ve Parkinson hastalıkları Antioksidanların serbest radikalleri etkisiz hale getirerek vücudunuzu oksidatif strese karşı koruduğuna inanılır.Gıdalarda bulunan farklı maddelerdeki binlerce maddenin antioksidanlar, beta gibi etkileri vardır. karoten, kateşinler, koenzim Q10, flavonoidler, lipoik asit, lutein, likopen, selenyum ve A, C ve E vitaminleri. Vücudunuz ayrıca antioksidan enzim yapar es.

Antioksidan Kaynaklar

Gözlemsel çalışmalarda, meyve ve sebzeler gibi antioksidan bakımından zengin yiyeceklerin yüksek olduğu diyetler, birçok kronik hastalık için düşük riskle ilişkilendirilmiştir. Cleveland Clinic'e göre, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, çilek ve kızılcık gibi meyveler - antioksidanlar, elma, avokado, kiraz, armut, erik, ananas, kuru erik ve kivi ile birlikte yüksektir. En zengin sebze kaynaklarından bazıları enginar, brokoli, kırmızı lahana ve beyaz ve tatlı patatesdir. Küçük kırmızı, siyah, böbrek ve barbunya fasulyesi antioksidanlarında da yüksektir. Tarçın, karanfil, zencefil ve kekik gibi birçok bitki de antioksidan bakımından zengindir. Diğer iyi kaynaklar arasında ceviz, antep fıstığı, cevizler, fındık ve bademler, yeşil çay, kahve, kırmızı şarap, nar suyu, yulaf ve bitter çikolata gibi fındıklar sayılabilir.

Omega-3s Hakkında

The omega- 3 yağ asidi, balıklarda bulunan DHA ve EPA'yı ve bitki gıdalarında bulunan ALA'yı içerir. Omega-3'lerin birçok kalp yararı vardır - aritmilere, kalp krizine ve felce karşı korurlar. Ayrıca plak birikimini yavaşlatır, trigliseritleri, kan basıncını, enflamasyonu ve pıhtılaşmayı azaltır ve lipid oranlarını iyileştirir. Eczacının Mektuplarına göre, anti-enflamatuar etkileri nedeniyle, omega-3'ler romatoid artrit, astım ve Crohn hastalığının tedavisinde faydalı olabilir. Omega-3'lerin katarakt, osteoporoz, böbrek hastalığı, depresyon, bipolar bozukluğu, Alzheimer hastalığı ve diğer koşulları önleme ve tedavi etmedeki potansiyel rolü halen araştırılmaktadır.

yağ asitleri iltihabı azaltabilir. Sıçanlarda, omega-3'ler, antioksidan enzimlerin glutatyon peroksidaz, süperoksit dismutaz ve katalaz üretimini arttırdı. Tip 2 diyabetli kişilerde, omega-3'ler, "Diyabet Metabolizması" nda yayınlanan 2002 tarihli bir araştırmaya göre, glutatyon peroksidazı arttırdı, ancak diğer antioksidan enzimleri arttırmadı. Omega 3 Kaynakları

3 yağ asidi somon, uskumru, göl alabalığı, sardalye ve ton balığıdır. Omega-3'lerin bitki kaynakları arasında öğütülmüş keten tohumu, İngilizce veya siyah ceviz, kabak çekirdeği ve keten tohumu, ceviz, kanola, soya fasulyesi ve zeytinyağı bulunur. Bazı omega-3 kaynakları diğer antioksidanlar açısından da zengindir. Örneğin, keten tohumu ve ceviz E vitamini açısından yüksek, somon ve ton balığı selenyum bakımından yüksek.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com