| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | Kamu Sağlığı Güvenliği | kamu Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Renk Tutarlılığı Teorisi

insan gözü inanılmaz bir organdır . Bu çevrelerini görsel anlamda insanların sağlayarak , saniyeler içinde karmaşık sinyallerin binlerce yorumluyor . Renk görünürde önemli bir faktördür. Bu güvenlik ve yönlendirme önemli bir rol oynar. Renk tutarlılığı teorisi bilim adamlarıgöz farklı aydınlatma koşulları altında rengini nasıl gördüğünü anlamamıza yardımcı olur . Tarih

renk algısınınkonu yüzyıllar boyunca insanları adeta büyüledi. Sir Isaac Newton ışık renk üretir anlamak içinilk bilim adamı oldu . Daha sonra bilim adamları ve filozoflar renk algısında bir ilgi gelişti . Alman filozof Johann Goethe renklerin kendi teorisini ilerleyen ve Newton çürüten 1810 yılında bir tez yazdı . 19. ve 20. yüzyıllarda bilim adamları renk görebiliyordu olmadığını test etmek için hayvanlar üzerinde deneyler çeşitli gerçekleştirilir .
İnsan Renk Algılama

İnsan görme birkaç faktörleri içerir : ışık,gözün nesneleri ve hücreler çubuklar ve koniler denir . Işık nesneleri yansıyan ve daha sonragöz girer . Yansıyan ışık , her dalga boyunda enerji sabit bir yüzdesi vardır. Gözün retina koni hücreleri renk işleme sorumlu , ve onlar bir nesnenin ne renk söylemekbeyne sinyaller gönderir . Bu nedenle, gün ışığında ,gök mavisi bakacağız veyeşil çimen bakacağız .
Teorisi

fizikçi ve mucit Edwin Land 1971 yılındaretinex teorisini öne sürdü hangiinsan gözü vefasız aydınlatma ile bir dünyada rengi nasıl işlediğini açıklar . Retina ve korteks :kelimesi " retinex " iki kelimeyi bir araya getirir . Korteks , diğer şeyler arasında , algılama sorumlu olan insan beyninin bir parçasıdır. Kara aydınlatma koşulları değiştirmek bile ,retina ve korteks belirli bir nesnegörüntü tanınmaz hale olmaz sağlamak için işbirliği yapacak vegözlemci benzer bir renk koruyacaktır teorize .
Psikolojik Önemi

Renk sabitliği sadece optikçalışma için önemlidir; aynı zamanda önemli bir psikolojik kural olduğunu. Bir nesneninrenk, ışık yansıtan değişti her zaman değişti eğer insanlar son derece çapraşık olacaktır . Insanlar farklı aydınlatma koşullarında sabit bir renk algıladıkları olamazdı eğerdünya son derece belirsiz bir yer olurdu . Constancy insanlar için önemli bir ilkedir . İnsanlar sadece renk tanımak için süreklilik güveniyor , aynı zamanda diğer insanların ve yönü.
Resim Üreme ve Renk Tutarlılığı

renk tutarlılığı teorisi gibi görüntü üreme için geçerlidir iyi . Bir resmi görüntülerken renk sabitliği Bir ​​kişinin duygusu onu aydınlatmafarklılıkları filtrelemek sağlayacaktır . Ancak, bilgisayarlar ve kameralar , özel olarak programlanmış ve insanlara , normal görünen bir görüntü üretmek için kalibre edilmelidir . Bilim adamları ve araştırmacılar görüntü çoğaltım aydınlatma farklılıkları düzeltmek için algoritmaları üzerinde çalışıyoruz .

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com